Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:02
Αθλητικά

Πολιτικό ή ποδοσφαιρικό το συλλαλητήριο του Σαββάτου;






Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, αποφάσισαν να διοργανώσουν το ερχόμενο Σάββατο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσουν το σκοπό του συλλαλητηρίου. Ακόμα και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν δεν αναφέρουν ενάντια σε ποιον θα διαμαρτυρηθεί όποιος συμμετάσχει σε αυτό το συλλαλητήριο.
Απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, όταν μία κοινωνική ομάδα κατεβαίνει στο δρόμο για να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί, είθισται να έχει κάποια αιτήματα. Για παράδειγμα οι αγρότες εδώ και 20 ημέρες κλείνουν τους δρόμους με σκοπό να αποσύρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει τον κλάδο τους. Το ίδιο με τους ελεύθερους επαγγελματίες, δικηγόρους, γιατρούς κτλ.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου με ποιο αίτημα θα διαδηλώσουν στο κέντρο του Βόλου το ερχόμενο Σάββατο; Και εναντίον ποιου ή ποιών.
Πολλοί θα πούνε, ότι διαδηλώνουμε για να φύγουν εξωθεσμικοί παράγοντες. Μα αυτοί έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό, ειδικά τώρα που η ομάδα δεν υπάρχει. Αρα μάταιο.
Κάποιοι άλλοι θα πούνε ότι διαδηλώνουμε για να δείξουν το πόσο συσπειρωμένος είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό είναι μία άποψη. Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι αν κάποιοι ήθελαν να δείξουν την πραγματική συσπείρωση του κόσμου, που θα είχε και ουσιαστικό αντίκρισμα, θα μπορούσαν να συσπειρωθούν πριν διαλυθεί η ομάδα και να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να βγει από το αδιέξοδο.
Ακόμα – ακόμα θα μπορούσε να γίνει ένα συλλαλητήριο μέχρι και χθες, ώστε μέσα από αυτό, να φανεί η δυναμική του κόσμου και να σταλούν τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, μήπως και βρεθεί λύση για την ομάδα. Ωστόσο, προτίμησαν να διαδηλώσουν αφού πρώτα διαλυθεί η ομάδα. Και εδώ είναι η διαφωνία μου.
Το να διαμαρτύρεται ο οποιοσδήποτε από εμάς, είναι θεμιτό και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι. Απλά σε αυτή την περίπτωση αναρωτιέμαι το εξής: Τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου μέσα από το συλλαλητήριο αυτό;
Εκτός αν ο σκοπός τους ξεπερνάει τα όρια του ποδοσφαίρου και αγγίζει την πολιτική. Αν ο σκοπός τους δεν είναι να πλήξουν τον ποδοσφαιράνθρωπο Μπέο, αλλά τον Δήμαρχο Μπέο.
Και αν τελικά ο σκοπός των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο Δήμαρχος Μπέος, είναι να αναρωτιέται κανείς. Ποιος ή μάλλον ποιοι, κρύβονται πίσω από αυτή την κίνησή; Ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.
Το κουβάρι αρχίζει σιγά σιγά να ξετυλίγεται και να πέφτουν οι μάσκες, από αυτούς που χρησιμοποίησαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Κάποια στιγμή οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου θα καταλάβουν ότι έπεσαν θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων, μόνο και μόνο για να βλάψουν μέσω του Ολυμπιακού Βόλου τον Αχιλλέα Μπέο. Τον άνθρωπο εκείνο που έχει δώσει, όραμα και ελπίδα σε αυτή την πόλη.
Διότι ο στόχος κάποιων (και δεν εννοώ των οργανωμένων οπαδών) δεν ήταν ο ποδοσφαιράνθρωπος Αχιλλέας Μπέος, αλλά ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.