Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 09:07
Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε 38χρονο για ρευματοκλοπή






«Καμπάνα» σε 38χρονο Ρομά χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο συλληφθείς κατηγορούνταν για υπόθεση ρευματοκλοπής που συνέβαινε σε βάρος της ΔΕΗ επί οκτώ χρόνια, με ζημία άνω των 3.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο 38χρονος αρνήθηκε ότι εξαπάτησε τη ΔΕΗ και ισχυρίστηκε ότι συνέδεσε παράνομα το σπίτι μόνο για μία μέρα, ενώ όταν ρωτήθηκε από το Δικαστήριο γιατί προέβη σε αυτήν την παράνομη πράξη απάντησε ότι όλοι οι Τσιγγάνοι στο Αλιβέρι «έτσι κάνουν».

Συγγενικό του πρόσωπο κατέθεσε ως μάρτυρας ότι ο 38χρονος μένει στον Αλμυρό εδώ και ενάμιση μήνα μόνο, ενώ ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν μένει στο Αλιβέρι εδώ και χρόνια.

Νωρίτερα εξεταζόμενος ως μάρτυρας τεχνικός της ΔΕΗ, είπε στο Δικαστήριο ότι το επίμαχο σπίτι έχει απασχολήσει επανειλημμένα τη ΔΕΗ με παράνομες συνδέσεις από το 2009 ακόμη.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο για ρευματοκλοπή και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καθώς σε βάρος του υπήρχαν και άλλες αποφάσεις. Με το πέρας της δίκης ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Στη χθεσινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στο Αλιβέρι συνελήφθη ακόμη ένας Ρομά ηλικίας 22 ετών για ρευματοκλοπή, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ζημίωσε τη ΔΕΗ με το συνολικό ποσό των 7.200 ευρώ. Ο 22χρονος οδηγήθηκε επίσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά ζήτησε αναβολή προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή του και θα δικαστεί τελικά σήμερα Τετάρτη.