Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες για Ελληνα νεκρό στην επίθεση στο Μόναχο






Ένας έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού στο Μόναχο,σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία, αλλά οι οποίες ακόμη δεν επιβεβαιώνονται επίσημα αφού δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι εθνικότητες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Αστυνομία στη συνένετυξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα στα θύματα του μακελάρη είναι 3 γυναίκες. Επίσης με εξαίρεση μια γυναίκα που είναι 45 ετών όλα τα υπόλοιπα θύματα είναι το πολύ έως 20 ετών.. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία από τη συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, χωρίς να βρίσκεται σε καμία πολιτική κινητοποίηση και δίχως να έχει σχέση με το ISIS. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας δήλωσε ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δεν συνδέεται με τους πρόσφυγες. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα θύματα δεν ήταν τουρίστες, ενώ είπε ότι η βασική τους έδρα ήταν το Μόναχο. Ωστόσο, είπε ότι η νεκροψία θα δείξει τις εθνικότητες.