Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 16:45
Αθλητικά

«Πλανητάρχης» ξανά ο Μέσι!






Όπως αναμενόταν, ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε για 5η φορά στην καριέρα του τη Χρυσή Μπάλα, σπάζοντας τη διετή κυριαρχία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν ήταν η πρώτη- υπήρχε αυτή του 2009. Δεν ήταν η δεύτερη, υπάρχει το 2010. Δεν ήταν καν η τρίτη: μην ξεχνάμε το 2011. Ναι, σωστά- δεν ήταν ούτε η τέταρτη, καθώς το 2012 είχε μεταμορφωθεί σε αργεντίνικο 4×4 και είχε γράψει ιστορία (αριθμός- ρεκόρ, τότε).
Ήταν, όμως, ίσως η πιο γλυκιά: μετά από δύο χρόνια που έβλεπε τον άσπονδο… εχθρό του, τον Κριστιάνο, ν’ ανεβαίνει στη σκηνή και περιχαρής να φωνάζει “Siiii!!!” κατακτώντας 2 σερί (και τρεις συνολικά: 2008, 2013, 2014) Χρυσές Μπάλες, ο Λίο Μέσι πήρε την ποδοσφαιρική του εκδίκηση.

Μετά από ένα μαγευτικό 2015 με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε όποιο τρόπαιο βρέθηκε στο διάβα του (πρωτάθλημα, κύπελλο και Σούπερ Καπ Ισπανίας, Champions League και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων), κατά το οποίο συνέχισε να στέλνει στη στρατόσφαιρα τ’ αριθμητικά του επιτεύγματα (51 γκολ και 28 ασίστ σε 61 συμμετοχές), ο σούπερ σταρ των «Μπλαουγκράνα» επέστρεψε δικαίως στο θρόνο του, συγκεντρώνοντας το 41.3% των ψήφων. Δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (27.76%), ενώ τρίτος ήρθε ο Νεϊμάρ (7.86%).

«Είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή να επιστρέφω σε αυτή τη σκηνή και να κερδίζω ακόμα μία Χρυσή Μπάλα, μετά από την εμπειρία μου να είμαι εδώ στο κοινό και να βλέπω τον Κριστιάνο να κερδίζει! Είναι απίστευτο που είναι η πέμπτη μου. Είναι πολλά περισσότερα από όσα είχα ονειρευτεί σαν παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν όπως και τους συμπαίκτες μου. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω γενικά το ποδόσφαιρο για όλα όσα μου έχει δώσει. Και τα καλά και τα κακά. Επειδή αυτό με έκανε να μάθω και να μεγαλώσω», δήλωσε ο ίδιος αφότου παρέλαβε το βραβείο.

Ούτε 29 ετών, λοιπόν, και ήδη ο Λιονέλ Μέσι έχει στην κατοχή του 5 Χρυσές Μπάλες. Αν καταφέρει ν’ ανέβει στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ και με την εθνική ομάδα της χώρας του κατακτώντας ένα Μουντιάλ, τότε δύσκολα θα μπορεί ν’ αρνηθεί κανείς αυτό που εδώ και καιρό ψιθυρίζεται ανά τον κόσμο.

Ναι, ακριβώς: ότι είναι, δηλαδή, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.