Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:31
Τοπικά

Πιο υποκριτής πεθαίνεις –Ακρα του τάφου σιωπή για την καταδίκη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με μάρτυρα κατηγορίας τον αντιδήμαρχο του Σκοτινιώτη!






Είναι πραγματικά χωρίς προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στο συνδικαλιστικό χώρο των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, και ιδιαίτερα στο Δήμο Βόλου, όπου η υποκρισία ξεχειλίζει και οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που επιδιώκονται μόνο  τους ίδιους τους εργαζομένους δεν φαίνεται να αφορούν.

Εξόχως χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό στοιχείο, προς επίρρωση αυτών, η πρόσφατη καταδίκη δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΜΕ, της Εύης Καρυδάκη και του Θεοδ. Τσαλούχα, που εργάζονται στο Δήμο (ο δεύτερος έχει συνταξιοδοτηθεί και πλέον είναι δημοτικός σύμβουλος) για τη συμμετοχή τους στην μεγάλη απεργία του 2012 και τα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, στον κάθε κατηγορούμενο, και εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο τότε αντιδήμαρχος της παράταξης Σκοτινιώτη, Τσαμπάζης, ενώ ουδεμία κινητοποίηση ή παρέμβαση έγινε από την πλευρά της πλειοψηφίας που ελέγχει το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και διοικείται από το δίδυμο Θάλειας Στάχτου (συζύγου αντιδημάρχου, επίσης, του Σκοτινώτη) και Γ. Μαγιάκου!

Είναι δηλαδή αυτοί που μόλις προ ολίγων ημερών, με τη βοήθεια των γνωστών Μέσων της γνωστής διαπλεκόμενης παρέας, που χρόνια λυμαίνονταν την πόλη, και κάποιων «ρομαντικών» (κατ άλλους αφελών) δημοτικών συμβούλων, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών γιατί δεν επιτράπηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ευη Καρυδάκη να… μιλήσει στη διάρκεια συνεδρίασης!!! Είχαμε ακούσει κραυγές για χούντες, για αντιδημοκρατικές νοοτροπίες, για μαφίες και τα γνωστά ευτράπελα, που καιρό τώρα μας διασκεδάζουν σε αυτή την πόλη (όσους, τουλάχιστον, δεν θλίβονται για την κατάντια του συνδικαλισμού και των παλαι ποτέ ταγών της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας).

Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, που την έστειλαν στο εδώλιο, εμφανίστηκαν μάρτυρες κατηγορίας και αδιαφόρησαν για να της παράξουν την ελάχιστη συναδελφική στήριξη, έστω και υπό τη μορφή μια απλής δήλωσης συμπαράστασης, βρέθηκαν στα κάγκελλα γιατί δεν τη; δόθηκε ο λόγος …Πιο υποκριτές δεν γίνεται…