Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 22:59
Αθλητικά

Πελάτισσα της Χιλής η Αργεντινή






Η Χιλή κάνει πλάκα στην Αργεντινή και ένα χρόνο μετά κατακτάει ξανά το Copa America στα πέναλτι (4-2)! Στα… περιστέρια η εκτέλεση του Μέσι, ήρωας ο Μπράβο για τους Χιλιανούς!

Απίστευτο αυτό που έπαθε η Αργεντινή, χάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Copa America από την Χιλή στα πέναλτι! Πέρυσι οι Χιλιανοί πήραν την κούπα στο «σπίτι» τους επικρατώντας με 4-1 στα πέναλτι, φέτος το σκορ έγραψε 4-2 και η παρέα του Μέσι είναι εκείνη που και πάλι φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι.

Deja vu λοιπόν στο επετειακό Copa America, με την Χιλή να παίρνει τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της και μάλιστα συνεχόμενο και τον Λιονέλ Μέσι να είναι εκείνος που έχασε το πρώτο πέναλτι της Αργεντινής και να γίνεται ο μοιραίος, καθώς αν ευστοχούσε θα έβαζε την «αλμπισελέστε» σε θέση οδηγού.

H Aργεντινή έχει να πανηγυρίσει τον τίτλο από το 1993 όταν και επικράτησε με 2-1 του Μεξικό με τα δύο γκολ του Μπατιστούτα και από τότε μετράει 4 χαμένους τελικούς! Το 2004 και το 2007 έχασε από την Βραζιλία στον τέλικο (4-2 στα πέναλτι και 3-0 αντίστοιχα), ενώ το 2015 και φέτος δράστης ήταν η Χιλή.

 

Τα… έχασαν Ιγκουαΐν-Λόπες

Η ομάδα του Μαρτίνο μπήκε πιο δυνατά στο ματς, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στο 21΄ με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπράβο αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον γκολκίπερ της Χιλής στέλνοντας άουτ την μπάλα…

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 28΄ ο ρέφερι Λόπες είπε να γίνει εκείνος τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς. Με δεύτερη κίτρινη κάρτα απέβαλε τον Μαρσέλο Ντιάζ γι΄ αυτό το φάουλ στον Μέσι και οι Χιλιανοί έμειναν με 10 παίκτες.

Πάντως η Αργεντινή δεν μπόρεσε να βρει τη λύση και να σκοράρει, σε ένα ματς που είχε λιγοστές ευκαιρίες, για να έρθει στο 43΄ η δεύτερη αποβολή. Απευθείας κόκκινη στον Μάρκος Ρόχο και η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στον ματς, με τον διαιτητή να βγάζει πολύ εύκολα τις κάρτες.

Στην επανάληψη λίγα πράγματα και από τους δύο, ο Μαρτίνο άλλαξε τον άστοχο Ιγκουαΐν με τον Αγουέρο αλλά και πάλι το γκολ δεν ερχόταν και έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

 

Δοκάρι και… πέναλτι

Εκεί στο 99΄ ο Ρομέρο έσωσε την Αργεντινή με επέμβαση στην κεφαλιά του Βάργκας και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το δοκάρι για την «αλμπισελέστε». Ο Αγουέρο πήρε την κεφαλιά, ο Μπράβο βρήκε ελάχιστα την μπάλα, όσο χρειαζόταν για να της αλλάξει πορεία και να την στείλει στο δοκάρι.

Το ματς στη συνέχεια άνοιξε, όμως τα σουτ των Αργεντινών έβρισκαν… εξέδρα και έτσι όλα θα ξεκαθάριζαν και πάλι στα πέναλτι.

 

Την έστειλε στην εξέδρα ο Μέσι

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Ρομέρο έκανε την επέμβαση στο πέναλτι του Βιδάλ και ο Μέσι είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, όμως έστειλε την μπάλα στα περιστέρια για να έρθει στη συνέχεια η ήττα της «αλμπισελέστε». Καστίγιο, Μαστσεράνο, Αράνγκις, Αγουέρο και Μποσεζούρ ευστόχησαν στη συνέχεια, με τον Μπράβο να νικάει τον Μπίλια στο 4ο πέναλτι της Αργεντινής! Ο Σίλβα δεν έχασε την ευκαιρία, σκόραρε και έδωσε την κούπα στη Χιλή!

 

Πέναλτι

0-0 Βιδάλ: Απόκρουση Ρομέρο
0-0 Μέσι: Άουτ
0-1 Kαστίγιο: γκολ
1-1 Μαστσεράνο: γκολ
1-2 Αράνγκις: γκολ
2-2 Aγουέρο: γκολ
2-3 Μποσεζούρ: γκολ
2-3 Μπίλια: Απόκρουση Μπράβο
2-4 Σίλβα: γκολ