Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 08:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο: Πετροπόλεμος και μολότοφ






Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή των Εξαρχείων μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Υπολογίζεται ότι τα άτομα που συμμετέχουν φτάνουν τα 2000 -2.500 ενω πληροφορίες αναφερουν ότι ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα οδοφράγματα στην οδό Αραχώβης και στη συνοχή των οδών Οικονόμου και Τοσίτσα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι συρμοί του μετρό δεν πραγματοποιούν στάσεις στους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» χωρίς να διευκρινίζεται το πότε θα δοθούν ξανά στη διάθεση των επιβατών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πλατεία των Εξαρχείων ύπάρχουν εστίες φωτιάς, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται οι αντιεξουσιαστικές ομάδες να μεταβούν στο σημείο όπου ο 15χρονος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, έκρυθμη είναι η κατασταση στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 200 άτομα εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες και μολότοφ μετά την λήξη της πορείας η οποία κατέληξε στην Καμάρα. Η αστυνομία από τη μεριά της απάντησε με χρήση χημικών.

Πληροφορίες που μετέδωσε το thestival.gr αναφέρουν ότι κουκουλοφόροι οι οποίοι επέστρεψαν στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ξεκίνησαν “πόλεμο” εναντίον των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ πριν από λίγο άρχισαν να πετούν και πυροτεχνήματα ευθείας βολής,

Μια ομάδα βρίσκεται στην ταράτσα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, μια δεύτερη πραγματοποιεί επιθέσεις από την Αγίου Δημητρίου, στη συμβολή της με την Εθνικής Αμύνης, ενώ μια τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων βρίσκεται επίσης στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψους της Καυτανζόγλου.

Στο μεταξύ, τη πρωινή πορεία αμαύρωσαν για την επέτειο των εννέα χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδες νεαρών ξεκίνησε, ελλείψει αστυνομικής παρουσίας ξεκίνησε από τα Προπύλαια προκαλώντας ζημιές σε πινακίδες, στάσεις λεωφορείων και φανάρια ενώ συνέχισε την καταστροφική της πορεία, πετώντας πέτρες σε υποκαταστήματα τραπεζών και βιτρίνες.

Λίγη ώρα αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της μαθητικής πορείας. Αναρχικοί πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία από τη μεριά της απάντησε με χρήση χημικών, μετατρέποντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Το σουρεαλιστικό στοιχείο της όλης υπόθεσης ήταν οι πολίτες που προσπαθούσαν πεζοί να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης που για ακόμη μια φορά είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Σημειώνεται ότι με απόφαση της αστυνομίας το πρωί δεν εκτελούνταν δρομολόγια του μετρό, ενώ υπήρξε διακοπή δρομολογίων και των λεωφορείων.

 

 

 

Πηγή: newpost