Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 07:52
Τοπικά

Παρουσίαση βιβλίου της Χρυσής Γιάντσιου και θεατρικό δρώμενο στο «Αχίλλειον»






Το βιβλίο για παιδιά της Χρυσής Γιάντσιου «Η Χαλαμπώ και η Λαλού στις περιπέτειες του Νότου» παρουσιάζουν την Παρασκευή 13 Μαίου 2016 στις 7.30 τα απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» οι εκδόσεις “iWright” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου και με την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γεωργία Μποντού-Τοκαλή Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, Χρυσή Γιάντσιου συγγραφέας και Χρυσοβαλάντης Ναγκολούδης εκδότης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από την ηθοποιό Βάσια Βασιλείου που θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο «Η Χαλαμπώ και η Λαλού στις περιπέτειες του Νότου».

 

Η Χρυσή Γιάντσιου – Watrinet γεννήθηκε στις Σέρρες το 1962 και ζει στο Βόλο τα τελευταία χρόνια. Είναι συγγραφέας – ερευνήτρια του Δωρικού Θεάτρου, διδάκτωρ τομέα “Languages, letters et arts” Universite d’ Avignon et des Pays de Vacluse – France. Υπήρξε υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού Ελασσόνας (1993 – 2003), συνεργάστηκε με τον ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο καμπάνιας κατά των ναρκωτικών με την παρουσίαση του θεατρικού της έργου «Μια φορά σε μια αυλή», συνεργάστηκε με την τέως ΔΕΚΠΑ Σερρών (2006 – 2007) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Συγγραφείς και Εικονογράφοι στο Σχολείο» και έχει τιμηθεί πολλές φορές σε ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Κυκλοφορούν τα βιβλία της «Ο γυρισμός της Μινοδώρα» (Εκδόσεις Ψυχογιός),  «Η ζωή είναι ωραία» (Εκδόσεις Ψυχογιός), «Η κλεμμένη Ηλιαχτίδα» (Εκδόσεις Ακρίτας) και «Του χρόνου το αληθές» (Εκδόσεις Δωδώνη).