Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:05
Κόσμος

Παραολυμπιονίκης συγκλονίζει: Θα συμμετάσχω στο Ρίο και μετά θα κάνω ευθανασία






Το έχει ξεκαθαρίσει… Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι και το τέλος της αθλητικής της καριέρας. Αυτό που θα σκεφτεί μετά είναι το πώς θα περάσει τις τελευταίες της ημέρες επάνω στη γη.

Η Marieke Vervoort έχει μια ανίατη εκφυλιστική νόσο στην σπονδυλική της στήλη, με την κατάσταση να της να έχει επιδεινωθεί τόσο το τελευταίο διάστημα, που σκέφτεται την ευθανασία, σύμφωνα με το Adelaide Advertiser.

«Εχω μία λίστα όσων θέλω να κάνω και πλέον σκέφτομαι την ευθανασία», δήλωσε η Παραολυμπιονίκης στην Daily Express.

 

Μιλώντας στην Le Parisien περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξηγώντας πως το «τέλος», που θέλει να δώσει, θα της χαρίσει ειρήνη.

«Ολοι με βλέπουν να χαμογελάω με το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν βλέπουν την σκοτεινή πλευρά», τονίζει.

«Ορισμένες στιγμές υποφέρω πολύ, μερικές φορές κοιμάμαι μόνο για 10 λεπτά τη νύχτα και παρόλο αυτά θέλω το χρυσό. Το Ρίο είναι η τελευταία μου επιθυμία», αναφέρει η Vervoort.

Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η αδυναμία ύπνου, η αγωνία για την κατάστασή της και οι τακτικές λιποθυμίες, την οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση.

 

Η αθλήτρια έμεινε παράλυτη το 2000, όταν και «χτυπήθηκε» από μια σπάνια ασθένεια, με την κατάστασή της να επιδεινώνεται.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο, η 37χρονη κέρδισε στο σπριντ των 100μ. στην κατηγορία T52 το χρυσό, ενώ στα 200μ. το ασημένιο. Στο Ρίο ελπίζει να κατακτήσει και πάλι το βάθρο.

Η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002 και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη γραπτή συναίνεση τριών ιατρών.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr