Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 03:23
Τοπικά

Παραλογισμός! Θέλουν να «πετάξουν» στα απόβλητα 12 εκ..€ – Κινδυνεύει με απένταξη το έργο αποχέτευσης στην Αγριά – Τα «αστέρια» της Σκοτινής παράταξης που λάμπουν κι εδώ…






Τη ματαίωση ενός έργου ζωής για τον Παγασητικό, με τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες για την τοπική μας κοινωνία, επιδιώκει μια ομάδα κατοίκων της περιοχής Αστέρια Αγριάς, εμποδίζοντας την κατασκευή αντλιοστασίου σε κοινόχρηστο χώρο της περιοχής, επικαλούμενη υποβάθμιση της περιοχής, με βάση φόβους και εικασίες που δεν προκύπτον από πουθενά, αλλά αντίθετα υποκινούνται και υποδαυλίζονται από συγκεκριμένα κέντρα.

Πρόκειται για το έργο της σύνδεσης του παραλιακού μετώπου με το βιολογικό καθαρισμό, που πλέον έχει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, καθώς αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα απενταχθεί από τα κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα, με αποτέλεσμα και το έργο να μείνει ημιτελές, άρα άχρηστο, και η χώρα μας να κινδυνεύει με την υποχρέωση επιστροφής ποσού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ!

Παρά ταύτα, ακόμα και αν δεχθεί κανείς ως αιτιολογημένες τις αντιδράσεις των περιοίκων, που είναι τραγικά καθυστερημένες, αφού οι σχετικές μελέτες έχουν εγκριθεί από χρόνια και ήταν γνωστές ή έπρεπε να είναι σε κάθε ενδιαφερόμενο, δεν μπορεί να βρει ψήγμα, έστω, λογικής σε επαγγελματίες αντιρρησίες σε κάθε έργο και πρωτοβουλία που γίνεται στο Δήμο Βόλου, όπως ο επαγγελματίας «πράσινος» Κώστας Βολιώτης και η μεταρρυθμίστρια του ΤΕΕ Μαγνησίας σε προσωπικό πολιτικό γραφείο, πρόεδρος του, Νάνση Καπούλα, που ώ της συμπτώσεως ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον του πρώην Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη. Και η σύμπτωση αυτή γίνεται, θα έλεγε κανείς, φάρσα, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι μεταξύ των συνηγόρων των περιοίκων, στη δικαστική τους διένεξη με το Δήμο Βόλου, είναι ο κ. Νίκος Μόσχος, που ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί του οποίου προχώρησαν οι μελέτες και το συγκεκριμένο έργο!!!

Συλλήψεις δύο ατόμων για παρακώλυση εργασιών

Στο μεταξύ στη σύλληψη δυο ατόμων για παρακώλυση εργασιών σε κοινόχρηστο χώρο προχώρησε χθες το μεησμέρι η αστυνομία, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το κλάδεμα των δέντρων στο πάρκο της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας στην Ανακασιά και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο γιατρός Κώστας Σπυρόπουλος, κάτοικος της περιοχής και μέλος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Κ. Βολιώτης. Μάλιστα νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια στο πάρκο, όταν ανυψωτικό μηχάνημα της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου επιχείρησε να προχωρήσει σε κλάδεμα των δέντρων.
Από την πλευρά του ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής απάντησε στη δημοτική αρχή Βόλου με μήνυση για καταπάτηση ιδιοκτησίας εναντίον του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ από το πρωί, εκπρόσωποι του Συλλόγου, κλήθηκαν και κατέθεσαν στην Εισαγγελία.