Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 08:17
Τοπικά

Παραδόθηκε από το Δήμο γυμναστήριο – κόσμημα στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας






Ενα γυμναστήριο κόσμημα, τόσο άρτιο που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και αγώνες ομάδων της τοπικής Ενωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας, παραδόθηκε από το δήμο Βόλου, στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Το γυμναστήριο του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας που χρησιμοποιείται και από το συστεγαζόμενο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, σε τίποτα δεν θυμίζει την πρότερη κατάσταση όταν κομμάτια σοβάδων έφευγαν από την οροφή, υαλότουβλα ξεκολλούσαν με κίνδυνο να τραυματίσουν τους μαθητές ή όταν από το φθαρμένο δάπεδο αναδύονταν σκόνη που εισέπνεαν οι αθλούμενοι.

Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλου ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του σχολικού συγκροτήματος για την ανακαίνιση του σχολικού γυμναστηρίου, το οποίο σε ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο, χρησιμοποιείται και από τον αθλητικό σύλλογο της Νίκης.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, ανέλαβαν την ανακαίνιση του χώρου άθλησης. Εβαψαν το δάπεδο και την οροφή και ήδη δρομολογείται η αντικατάσταση των υαλότουβλων.

Ο χώρος αποδόθηκε προς χρήση στους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Στο γυμναστήριο οι μαθητές μπορούν να παίξουν μπάσκετ και βόλεϊ αλλά και να κάνουν ασκήσεις εδάφους πάνω στα στρώματα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Παν. Μανδράκη, στο γυμναστήριο δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις από το 1984 και παρουσίαζε σημαντικές φθορές. «Πλέον έχουμε ένα σύγχρονο χώρο άθλησης τόσο για τους μαθητές μας όσο και για αθλητικά σωματεία που θέλουν να χρησιμοποιούν το χώρο», ανέφερε ο κ. Μανδράκης.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον καλλωπισμό του γυμναστηρίου του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, δημιούργησαν το «παλατάκι» του Πολυκλαδικού και το παρέδωσαν στη διάθεση των λυκειόπαιδων.

Το γυμναστήριο είναι πλέον τόσο άρτιο, αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγώνες ομάδων της τοπικής ΕΣΚΑΘ», ανέφερε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βόλου, Αποστόλης Γαλάτης.

 

Πηγή: εφ. Ταχυδρόμος