Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:45
Κόσμος

Παρίσι: Ληστής άρπαξε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ από κοσμηματοπωλείο






Το Παρίσι ψάχνει ακόμα τα πατήματά του από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου που έπνιξαν στο αίμα τη γαλλική πρωτεύουσα και συγκλόνισαν όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν άλλα παρόμοια περιστατικά η ιδιαίτερα έντονη παρουσία της αστυνομίας δίνει ένα τόνο αστυνομοκρατίας στην περιοχή.

Αυτό όμως, δεν απέτρεψε έναν ένοπλο άνδρα από το να εισβάλλει, μέρα-μεσημέρι, στο κοσμηματοπωλείο Chopard στην οδό Faubourg Saint-Honoré, στο Παρίσι και να σηκώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποσό, ωστόσο, το γαλλικό δίκτυο “Europe 1″ αναφέρει ότι ο ληστής πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ.  Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro”, το κατάστημα βρίσκεται κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Le Parisien”, o ληστής πήρε και κοσμήματα χωρίς όμως να ασκήσει βία . Το όπλο που κρατούσε δεν είναι γνωστό αν ήταν αληθινό ή ψεύτικο. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.