Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:14
Τοπικά

Παράνοια! Ο ΟΣΕ θέλει να «μπλοκάρει» τον κόμβο μήπως και γίνει πόλεμος! –Έντονη αντίδραση του Δήμου Βόλου και περιοίκων






«Μπλόκο» στο έργο της κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο Τελωνείο αποπειράθηκαν να κάνουν σήμερα υπάλληλοι του ΟΣΕ, με εντολή του προϊσταμένου τους, τοποθετώντας ένα βαν στο σημείο που είναι οι γραμμές για να αποτρέψουν τα έργα σε εκείνο το κομμάτι καθώς υποστηρίζουν ότι είναι περιουσία του ΟΣΕ και οι συγκεκριμένες γραμμές θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου!

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής υπήρξε άμεση, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά των υπαλλήλων και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε έντονη αντίδραση τόσο από πλευράς καταστηματαρχών, όσο και από πλευράς περιοίκων, κατά της ενέργειας των υπαλλήλων του ΟΣΕ, που δεν πήραν μεγάλη έκταση χάρις στην πυροσβεστική παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που βρέθηκε αμέσως στον τόπο των εργασιών.

Ο κ. Μπέος αφού τόνισε ότι το έργο δεν μπορεί να σταματήσει, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις αν ο ΟΣΕ επιμείνει στην παράλογη τακτική του, σημειώνοντας ότι οι αναγκαίες πρόνοιες για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης έχουν προβλεφθεί στην μελέτη και άφησε αιχμές για πιθανές πολιτικές σκοπιμότητες.

Πιο αναλυτικά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπέος ανέφερε τα εξής:

 Ερώτηση: Αυτό που φοβόμασταν με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκύπτει ήδη; Υπάρχουν προβλήματα στην συνέχιση του έργου από τον ΟΣΕ;

Δήμαρχος: Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Είναι όμως αδιανόητο και μεγάλη ντροπή σε μία προοπτική να αλλάξει η πόλη και να γίνει Ευρωπαϊκή και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα των πολιτών να υπάρχουν υπηρεσίες, είτε παράγοντες, που να στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης. Σε μια στιγμή χρονική που υπάρχει ένα κυκλοφοριακό χάος λόγω των έργων έρχονται κάτι περίεργοι τύποι, ούτε τους ξέρω, από τον ΟΣΕ, και λένε είναι περιουσία τους. Τι είναι περιουσία; Ο δρόμος της πόλης; Που το βρήκανε αυτό; Η περιουσία του ΟΣΕ πουλήθηκε. Ε, η πόλη δεν θα πουληθεί, ανήκει στους πολίτες.

Ερώτηση: Ποια είναι η ένσταση του ΟΣΕ στο έργο;

Δήμαρχος: Ότι αν γίνει πόλεμος λέει πως θα χρησιμοποιηθούν οι γραμμές. Είναι για να τρελαίνεσαι. Καταρχάς έχουν κλείσει με τοιχίο οι ίδιοι. Δεύτερον νομικά είναι δεκάδες χρόνια ανενεργές αυτές οι γραμμές. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή. Αν χρειαστεί εμείς θα κατεβάσουμε τον κόσμο στον δρόμο. Εάν θέλουν λοιπόν να γίνει με αντιπαραθέσεις ένα έργο το οποίο είναι προς όφελος της πόλης θα το κάνουμε. Δεν θέλουμε να το κάνουμε έτσι αλλά μας αναγκάζουν. Εμείς δεν σταματάμε το έργο ο κόσμος να χαλάσει γιατί είναι ένα έργο δημοσίων επενδύσεων, αφορά το μέλλον της πόλης, την προοπτική της πόλης, τα παιδιά μας. Αυτοί αν ζούνε σε άλλη εποχή και σε άλλη πόλη είναι δικαίωμα τους. Η πόλη ανήκει στους πολίτες, τελεία και παύλα. Θέλουν να το καταλάβουν, ας το καταλάβουν.

Ερώτηση: Ο ΟΣΕ δηλαδή λέει ότι δεν μπορεί να γίνει το έργο γιατί οι γραμμές τέμνονται με τον κόμβο;

Δήμαρχος: Ναι, είναι για τρέλα μιλάμε. Αλλά επειδή όλα γίνονται μετά από μελέτη και με προοπτική η πρόσβαση στο λιμάνι από τον ΟΣΕ υπάρχει και μάλιστα μεταφέραμε τον κόμβο για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να μπορεί να υπάρχει πρόσβαση αν ποτέ στο μέλλον χρησιμοποιηθούν αυτές οι γραμμές προς όφελος και του εμπορικού κομματιού ή της ανάπτυξης της πόλης υπάρχουν. Όπως καταλαβαίνεται το έχουμε προβλέψει. Αυτό εδώ όμως το τρενάκι δεν υπάρχει. Δηλαδή μέχρι και τα Λεχώνια δεν λειτουργεί. Οι γραμμές σε όλη αυτή την διαδρομή είναι κλειστές. Είναι ανενεργές εδώ και χρόνια. Ως εκ τούτου πιστεύω είτε ότι είναι πολιτικός δάκτυλος, είτε σκοπιμότητα ή κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν θα τους γίνει το χατίρι όμως. Το έργο θα γίνει θέλουν δεν θέλουν γιατί φωνή λαού, οργή θεού! Ας το καταλάβουν για να τελειώνει το πανηγύρι.

Ερώτηση: Θα χρησιμοποιήσετε κάποια νομικά όπλα για να μην σταματήσει το έργο;

Δήμαρχος: Δεν χρειάζεται, το έργο δεν θα σταματήσει και για αυτό βρίσκομαι εδώ. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Αν όμως χρειαστεί από αύριο θα έχουμε χιλιάδες κόσμο στον δρόμο και να είναι σίγουροι για αυτό.