Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 13:40
Τοπικά

Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στο Βόλο

Στην πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίησης στα μέσα Δεκεμβρίου προσανατολίζονται οι συνταξιούχοι, όπως προέκυψε από την πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο ΤΕΕ Μαγνησίας, στην οποία το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κ. Δήμος Κουμπούρης.
«Πραγματοποιούμε στο Βόλο σήμερα, μια από τις πανελλαδικές συσκέψεις που γίνονται, για να δώσουμε μία συνέχεια στους αγώνες μας. Συνέχεια σε μια αγωνιστική πορεία των συνταξιούχων, που έχουν μια παράδοση θετική στους αγώνες κι έχουν καλά αποτελέσματα από τη συμμετοχή. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν, του αγώνα. Οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων. Χτίζει σε βάρος μας με πολιτικές οι οποίες σαρώνουν τη ζωή μας» τόνισε ο κ. Κουμπούρης, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα θα τσακίσουν τους συνταξιούχους.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι συντάξεις αυτές δεν είναι δώρο ή επίδομα, είναι πληρωμένες και δεν τις χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, ενώ κάλεσε τους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία που τους στέλνουν ορισμένα δίκτυα, καθώς η όποια λύση δοθεί, θα είναι με τους αγώνες και με πολιτικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, από το 2018 και μετά θα έχει χαθεί μεγάλο ποσοστό των συντάξεων και όπως πρόσθεσε «οι επικουρικές συντάξεις έχουν χαθεί μέχρι 82% και οι κύριες μέχρι 45%.
Στο Βόλο, βρέθηκε σήμερα και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός, ο οποίος επισήμανε ότι με βάσει τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, για το 50% των συνταξιούχων, ο μέσος όρος της σύνταξής τους είναι 500 ευρώ.
Με αυτές τις περιφερειακές συσκέψεις, σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, οι συνταξιούχοι  εστιάζουν σε δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τα προβλήματα στην υγεία, που η κατάσταση είναι τραγική και το δεύτερο είναι η πραγματοποίηση μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης, στα μέσα Δεκεμβρίου ώστε να διεκδικήσουν την καταβολή δώρου Χριστουγέννων.
Τέλος, ο Πρόεδρος συνταξιούχων εμπόρων Μαγνησίας, Θαν. Κοντονίνας δήλωσε «Επειδή το 2018 έρχεται πιο δύσκολο, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Βόλο να συντονίσουμε τον αγώνα μας και πως θα προχωρήσουμε από δω και μπρος. Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, για μας τους συνταξιούχους γίνεται αδήριτη ανάγκη να βγούμε στο δρόμο για αγώνα».