Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 23:01
Τοπικά

Πανηγυρικές εκδηλώσεις της Μητρόπολης για την επέτειο του «ΟΧΙ»






Σειρά επετειακών εκδηλώσεων διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ενόψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του Αλβανικού Έπους.

Η πρώτη εκδήλωση θα είναι η γιορτή του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 6.30μ.μ., στο Πν. Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Με το σύνθημα «Χρονικό 28ηςΟκτωβρίου 1940 – Πορεία προς το Μέτωπο», τα τμήματα προνηπίων και νηπίων θα μας μεταφέρουν στον Βόλο της προπολεμικής περιόδου, για να ζωντανέψουν και πάλι, μέσα από τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά, όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο ηρωικό «ΟΧΙ» απέναντι στον Ιταλό κατακτητή και στο ένδοξο έπος του ΄40.

Ανήμερα της Εθνικής επετείου, την Κυριακή 28/10, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Αγία Σκέπη της Παναγίας στο Έθνος μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στις 11π.μ. ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει της επίσημης Δοξολογίας, παρουσία των Αρχών της πόλης και αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει το επίσημο Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων και θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Στις 7μ.μ, στο Πν. Κέντρο, το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» και ο φορέας Πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940. Πρόκειται για εκδήλωση λόγου, τραγουδιού και χορού, με κεντρικό θέμα «ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄40», στην οποία θα συμμετάσχουν τα κάτωθι χορευτικά σύνολα:

1. Το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», με υπεύθυνη την κ. Αικατερίνη Γκανέτσα-Ντόντη, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΗΠΕΙΡΟ.

2. Το Χορευτικό Σύνολο Εφήβων-Νέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», με υπεύθυνη την κ. Αικατερίνη Γκανέτσα-Ντόντη, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

3. Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κ. Μαρία Γκογκινούδη, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΚΡΗΤΗ και

4. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών Βόλου «ΤΕΡΨΟΧΟΡΗ», με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον κ. Νικόλαο Παλιούρα, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

Θα αναγνωστούν επίκαιρα κείμενα και το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.