Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 22:19
Τοπικά

Πανεκπαιδευτική πορεία σήμερα στον Βόλο κατά του Νόμου Γαβρόγλου






Το «λάβαρο» του αγώνα ενάντια στον Νόμο Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας υψώνουν οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης διαβούλευσης επί του Σχεδίου Νόμου και λίγες ημέρες πριν οριστικοποιηθεί για να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, οι φοιτητές αντιδρούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πλέον ζήτημα χρόνου η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου προς ψήφιση.

Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε ο φοιτητικός σύλλογος Αρχιτεκτονικής και αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις: στις 6 σήμερα το απόγευμα, από τον θόλο, ξεκινά πανεκπαιδευτική πορεία διαμαρτυρίας. Σημειώνεται ότι από προχθές σε κατάληψη τελεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα που αντιδρά στην κατάργησή του και συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο. Ο φοιτητικός σύλλογος Αρχιτεκτόνων καλεί φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς στην πανεκπαιδευτική πορεία.

Υπαναχώρηση χωρίς εξηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας

Με φόντο τις κινητοποιήσεις των φοιτητών αναμένεται να γίνει σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, «μολονότι την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου συμφώνησε με την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να γίνει κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τον περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας για το Σχέδιο Νόμου, αίφνης σήμερα (σ.σ. χθες) η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα και γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει χωριστές συναντήσεις (μία σε επίπεδο Δήμων, μία σε επίπεδο Περιφέρειας) χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με γνώμονα το καλό της κοινωνίας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ και την ενότητα της Θεσσαλίας, εμμένει στη θέση της και επανακαταθέτει την πρότασή της για κοινή συνάντηση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».