Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 08:48
Κόσμος

Παιδομάζωμα από το ISIS στη Φαλούτζα: Κρατούν 20.000 παιδιά για να τα κάνουν τζιχαντιστές






Τουλάχιστον 20.000 παιδιά έχουν αποκλειστεί στη Φαλούτζα και κινδυνεύουν με αναγκαστική στρατολόγηση από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν την πόλη, την οποία πολιορκούν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την παιδική ηλικία (Unicef).

“Η UNICEF εκτιμά ότι τουλάχιστον 20.000 παιδιά έχουν παγιδευτεί στην πόλη. Ανησυχούμε για την προστασία των παιδιών αυτών που είναι αντιμέτωπα με την ακραία βία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Ιράκ Πίτερ Χόκινς.

«Τα παιδιά κινδυνεύουν με αναγκαστική στρατολόγηση στη μάχη και με αποχωρισμό από την οικογένειά τους», είπε ο Χόκινς. “Τα παιδιά που έχουν στρατολογηθεί αναγκάζονται να φέρουν όπλα για να μάχονται σε έναν πόλεμο ενηλίκων. Η ζωή τους και το μέλλον τους είναι σε κίνδυνο”.

Η UNICEF επανέλαβε τις εκκλήσεις της προς όλες τις πλευρές για την προστασία των παιδιών, τη διάνοιξη ασφαλών περασμάτων ώστε να επιτραπεί στους πολιορκημένους άμαχους, που υπολογίζονται σε 50.000, να βγουν από την πόλη η οποία βρίσκεται στη μεγάλη δυτική επαρχία ‘Ανμπαρ.