Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:02
Τοπικά

Πήλιο: Με ένα μαχαίρι έλυσε τη διαφορά της …με το τεφτέρι!






Μία από τις λίγες περιπτώσεις γυναίκας ληστή και μάλιστα με μαχαίρι εκδικάστηκε στη Λάρισα και αφορούσε σε περιστατικό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή του Πηλίου Μαγνησίας. Συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου μια 34χρονη, τις απογευματινές ώρες εισέβαλε σε ένα κατάστημα – οπωροπαντοπωλείο και κρατώντας ένα μαχαίρι με μήκος λάμας περίπου 10 εκατοστών απείλησε την 29χρονη ιδιοκτήτρια και εν τέλει με τη χρήση σωματικής βίας – σύμφωνα με την αστυνομία- κατάφερε να της αποσπάσει το ποσό των 215 ευρώ, από την ταμειακή μηχανή της.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η κατηγορούμενη –που ήταν προσωρινά κρατούμενη στο Κ.Κ. Γυναικών Κορυδαλλού- ισχυρίστηκε πως υπήρχαν διαφωνίες για το ποσό που ήταν σημειωμένο στο τεφτέρι όμως η παθούσα από την πλευρά της τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς δεν δεχόταν καν βερεσέ.

Εν τέλει το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και την καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών όπως και σε χρηματική ποινή 600 ευρώ. Αφαιρέθηκε ο χρόνος της προσωρινής κράτησης ενώ της επιβλήθηκε και αποστέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για τρία χρόνια. Το δικαστήριο εν τέλει αποφάνθηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ