Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:22
Αθλητικά

Πέτρου: “Δεν τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός χάρη στα εννιά παλικάρια”






Απάντηση στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τη συμμετοχή των εννιά ποδοσφαιριστών στο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας έδωσε ο γενικός αρχηγός της ομάδας Ακης Πέτρου.

“Την περασμένη εβδομάδα που δεν υπήρχε διοίκηση έκανε μια κίνηση ο κ. Τσεκούρας να μαζέψει κόσμο και χρήματα και να βρεθεί μια λύση. Αυτοί που κελαηδάνε, εδώ και μέρες και έκραζαν τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ σε αυτή την προσπάθεια. Αυτοί που κάνουν τον πόλεμο και βγάζουν ανακοινώσεις κατά της διοίκησης, δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη. Με φωνάζει, λοιπόν, ο κ. Τσεκούρας και μου λέει “Άκη τι κάνουμε”. Ήρθε στα αποδυτήρια ο ίδιος κι άκουσε τους ποδοσφαιριστές που του είπαν ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην ομάδα, αλλά όχι για 2-3 ματς και μετά τέλος. Διότι τότε θα έχαναν τη μεταγραφική περίοδο. Για το λόγο αυτό θέλουμε σαν εγγύηση 30.000 ευρώ. Δεν τους ενδιέφερε το σήμερα, αλλά να υπήρχε συνέχεια. Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, τα χρήματα αυτά δεν είχαν συγκεντρωθεί και έτσι οι παίκτες έφυγαν και οι περισσότεροι κατέθεσαν προσφυγή.

Ξαφνικά η πρώην διοίκηση συν τους μεγαλομετόχους είπαν να δώσουν παράταση ζωής στην ομάδα και πήραμε την απόφαση να κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια μήπως σώσουμε την ομάδα. Να δώσουμε μία ακόμη εβδομάδα χρόνο ζωής. Πήρα τηλέφωνο όλους τους παίκτες και τους είπα να είναι στο “περίμενε”. Τους πήραν τηλέφωνο και οι ίδιοι παράγοντες. Τους είπαμε “παιδιά ελάτε να δώσουμε ζωή, κάντε το για την ιστορία της ομάδος”. Τους χτυπήσαν στο φιλότιμο. Ήρθαν αποκλειστικά να παίξουν μόνο και μόνο για να μην τιμωρηθεί η ομάδα. Με εννιά παλικάρια παίξαμε και η ομάδα δεν τιμωρήθηκε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ακης Πέτρου σε συνέντευξή του στο Σπορ Fm.

Και επειδή του τέθηκε το ερώτημα για το αν πήραν εγγυήσεις οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: “Οχι δεν πήραν εγγυήσεις γιατί ήρθαν μόνο και μόνο για ένα ματς. Είχαν κάνει προσφυγή και ούτως ή άλλως θα έφευγαν από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ηρθαν γιατί κάποιοι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να τους πείσουν”.

 

**Και επειδή κάποιοι ενδεχομένως να εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ των όσων έγιναν την Παρασκευή και της Κυριακής, ας το κάνουμε ακόμα πιο λιανά. Μέχρι την Παρασκευή οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου ζητούσαν 30.000 ευρώ ως εγγύηση για να παραμείνουν στην ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Την Κυριακή δεν ζήτησαν καμία εγγύηση γιατί είχαν ήδη κάνει προσφυγή και θα αποχωρούσαν ούτως ή άλλως από τον Ολυμπιακό Βόλου. Και γι αυτό αποφάσισαν να αγωνιστούν μόνο στο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας.