Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 10:56
ΜαγνησίαΤοπικά

Πέντε ελληνικές παραλίες στις πιο εντυπωσιακές στην Ευρώπη – Μεταξύ αυτών και το Χόβολο στη Σκόπελο






Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε ελληνικές παραλίες συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard προς τους αναγνώστες της.

Η συντάκτης του άρθρου, ξεχώρισε όχι και τόσο γνωστές ακρογιαλιές σε αγαπημένα νησιά του Ιονίου, τη Νάξο και τη Σκόπελο. Τα κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο ολόγυρά τους, μάλιστα, τις συγκαταλέγουν ανάμεσα στις 30 κορυφαίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

H πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ζακύνθου, ίσως και ολόκληρης της χώρας, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, στην ευρύτερη περιοχή των Βολιμών, σε απόσταση 22 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. Ο λόγος για το δημοφιλές Ναυάγιο, το όνομά του οποίου οφείλεται στο ναυάγιο του 1983 που ξέβρασε στην αμμουδερή ακτή της το εμπορικό πλοίο Παναγιώτης, το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Το εντυπωσιακό τοπίο της παραλίας του Ναυαγίου μαγεύει με το σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου ξαπλωμένο στη χρυσαφένια αμμουδιά, η οποία περιβάλλεται από τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου, ενώ στο πίσω μέρος του κόλπου υψώνονται επιβλητικά, απόκρημνα βράχια.

Αλυκό, Νάξος

Σε απόσταση 20 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου, η παραλία Αλυκό, μοιάζει σαν μια εξωτική εικόνα, «φωλιασμένη» στην αγκαλιά του κυκλαδίτικου νησιού. Πρόκειται για μια μικρή και απάνεμη ακρογιαλιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού που περικλείεται από κέδρους –ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία στην περιοχή.

Χόβολο, Σκόπελος

Στο δυτικό τμήμα της Σκοπέλου, η παραλία Χόβολο συναντάται σε απόσταση 14 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού. Μια απομονωμένη, μικρή ακτή με βασικό χαρακτηριστικό της τα εντυπωσιακά, κατακόρυφα, λευκά βράχια, που σχεδόν αγγίζουν τη θάλασσα. Ένα σκηνικό άγριας ομορφιάς, που παρόλο που προσεγγίζεται δύσκολα αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βοτσαλάκι στα όσα κερδίζουν τον επισκέπτη.

Μήλος, Λευκάδα

Μία όχι και τόσο γνωστή παραλία της Λευκάδας, που σίγουρα θα συγκεντρώσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το έντονο μπλε των νερών του Ιονίου σε συνδυασμό με τη χρυσαφένιο χρώμα της ακρογιαλιάς και των βράχων που την περιβάλλουν, δημιουργούν μια εικόνα πανέμορφου φυσικού κάλλους. Η παραλία προσεγγίζεται μόνο πεζή, ωστόσο αξίζει να μπει κανείς στον κόπο για να απολαύσει τις βουτιές του σε ένα περιβάλλον ανέγγιχτο ακόμα από τον τουρισμό.

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, η παραλία Πόρτο Τιμόνι συγκαταλέγεται στις ωραιότερες αλλά και λιγότερο γνωστές του νησιού. Στην ουσία πρόκειται για δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης. Καταγάλανα νερά και λευκό βοτσαλάκια στα όσα την κάνουν να ξεχωρίζει. Εδώ κανείς απολαμβάνει ήρεμα το μπάνιο του, περιβαλλόμενος από το παρθένο τοπίο του νησιού. Και οι δύο παραλίες είναι ανοργάνωτες.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr