Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:18
Άλλες Ειδήσεις

Πέθανε ο θρύλος της μουσικής David Bowie στα 69 του από καρκίνο






Με μια σύντομη ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του θρύλου της μουσικής, ενημερώθηκαν οι χιλιάδες φίλοι του ανά τον κόσμο ότι πέθανε στα 69 του ο David Bowie.

«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους».

Ο γιος του επιβεβαίωσε λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους την δυσάρεστη είδηση: «Είμαι πολύ λυπημένος, αλλά είναι αλήθεια»…

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για την υγεία του, ενώ η τελευταία του live παράσταση ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό, στην Νέα Υόρκη, το 2006. Στις 8 Ιανουαρίου του 2016 κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ Blackstar, που έτυχε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς και είχε γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 1947. Ήταν από τους πιο δημοφιλείς Βρετανούς μουσικούς της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο βρετανικό top-5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust.

Το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του “Fame” που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let’s dance με τεράστιες επιτυχίες.

Μεταξύ των μεγάλων του επιτυχιών περιλαμβάνονται και τα Space Oddity, Heroes, Under Pressure, Rebel, Rebel, Life on Mars και Suffragette City.