Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:04
Άλλες Ειδήσεις

Πάνω από 60 εκατ. δολάρια για το μεγαλύτερο διαμάντι του αιώνα






“Πόσα” θέλει ο CEO της εταιρίας που ανέσκαψε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία; Πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια.

“Δεν το έχω πει καν στη γυναίκα μου” ανέφερε ο William Lab, CEO της Lucara Diamond Corporation η οποία ανακοίνωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πως ανακάλυψε ένα διαμάντι 1.111 καρατίων. “Οι υπολογισμοί των ειδικών ξεπερνούν τα 60 εκατ. δολάρια”.

Η ανακάλυψη αυτή επηρέασε την βιομηχανία των διαμαντιών, αξίας 80 δισ. δολαρίων. Η πέτρα, τύπου IΙa, η οποία είναι λίγο μικρότερη από ένα μπαλάκι του τένις είναι το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε μετά από το Cullinan των 3.106 καρατίων που βρέθηκε στη Ν. Αφρική το 1905 και το οποίο έχει κοπεί και στολίζει το βρετανικό βασιλικό στέμμα.

Τα πολύ μεγάλα διαμάντια μπορεί να πουληθούν μέχρι και 60.000 δολάρια/καράτι, αν και ο Lamb ελπίζει πως το στάτους του διαμαντιού θα αυξήσει την τιμή του. Ο πρώτος εργάτης της Lucara που άγγιξε το διαμάντι ήταν ο μόνος εν ζωή άνθρωπος στον πλανήτη που έχει διαχειριστεί ένα διαμάντι πάνω από 1.000 καράτια.

Ο CEO, ο οποίος έχει ήδη απορρίψει μία πρόταση πάνω από 40 εκατ. δολάρια, ανέφερε πως η εταιρία έχει ήδη προσεγγιστεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου για την επίδειξη του διαμαντιού στον κόσμο, και το Discovery Channel το οποίο ενδιαφέρεται να κάνει ένα ντοκυμαντέρ για τον πολύτιμο λίθο.