Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 23:22
Αθλητικά

Πάει για τη… βόμβα με Κάρλες Κότο ο Βόλος – Παίρνει και Πίσπα από Παναθηναϊκό






Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας ακόμη σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Βόλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Κάρλες Κότο.

Ο Ισπανός μέσος υπήρξε συμπαίκτης του Μέσι, του Πικέ και του Φάμπεργκας στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ενώ στην πλούσια καριέρα του έχει αγωνιστεί σε αρκετά πρωταθλήματα αλλά και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο 30χρονος δεξιός εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη βελγική Μουσκρούν (20 συμμετοχές, 2 γκολ) στη Σεβίγια Ατλέτικο (20 συμμετοχές) και στη Μπενιντόρμ (31 συμμετοχές).

Το σεζόν 2010-11 μετακόμισε στην Ανόρθωση (18 συμμετοχές, 1 γκολ) και ακολούθησν δύο χρόνια στη Διναμό Τιγλίδας (44 συμμετοχές – 6 γκολ). Το 2015 επέστρεψε στην Κύπρο όπου αγωνίστηκε σε Εθνικό Αχνας (35 συμμετοχές – 6 γκολ), Δόξα Κατωκοπιάς (8 συμμετοχές – 1 γκολ) και Ερμή Αραδίππου (16 συμμετοχές).

Την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στην ισπανική Ράγιο Μαχαδαόντα (30 συμμετοχές, 5 γκολ) με την οποία κέρδισε την άνοδο στη Segunda B Division.

To 207 ο Κάρλες Κότο ήταν μέλος την εθνικής Ισπανίας U19 η οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

Παίρνει και Πίσπα

 

Εκτός όμως από τον Ισπανό Κάρλες Κότο, ο Βόλος βρίσκεται πολύ κοντά και στην απόκτηση του Σωτήρη Πίσπα, ο οποίος αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Ο Πίσπας τα τελευταία δύο χρόνια είχε 14 συμμετοχές με τους “πράσινους” έχοντας σημειώσει και ένα γκολ, ωστόσο τη φετινή περίοδο δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Γιώργου Δώνη. Ετσι ο 20χρονος επιθετικός, όπως όλα δείχνουν θα αποχαιρετήσει τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Βόλο.