Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:31
Παραπολιτικά

Ο «υπόδικος» και ο «κατάδικος»…






Και μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλλής, που – όπως μαθαίνω – είναι οργισμένος γιατί χαρακτηρίστηκε από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου ως «προδότης των προσδοκιών των πολιτών» με αιτία το νέο αποκλεισμό του Βόλου από ένα ακόμη πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας, αυτό του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης….

Και είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς αυτή την οργή, εκτός πια και αν δεχθεί πως όντως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά ούτε καν συνειδητοποιούν τις φοβερές επιπτώσεις που έχουν στην κοινωνία τα διάφορα μέτρα που καθημερινά ψηφίζουν! Ενδεχομένως να θεωρούν ότι πρέπει να τύχουν και λαϊκής αποθέωσης και να αναδειχθούν σε μάρτυρες των λαϊκών αγώνων… μπορεί…

Μέχρι, όμως, ο «κοπρο-λαός» να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της εθνικής προσφοράς του κ. Μπαλλή και να τον κατατάξει στο πάνθεον των ηρώων του, ας κοιτάξει κι εκείνος να κάνει το κάτι τις του… γιατί η μόνη «διάκριση» που έχει σήμερα είναι η απορία του γιατί η Αποκεντρωμένη δεν είχε θέσει σε αργία τον Αχιλλέα Μπέο και η ψήφιση δύο μνημονίων, που πλέον εκτός από μισθούς και συντάξεις, «κόβουν» και ανθρώπους!

Οσο για το αν δέχεται υποδείξεις από υπόδικους ή άλλους τινες, να του θυμίσουμε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να του κάνει υποδείξεις… άλλωστε και ο ίδιος στη συνείδηση πολλών είναι κατάδικος για παράβαση της πολιτικής ηθικής… και αν δεν καταλαβαίνει γιατί, ας ρωτήσει τους πρώην «συντρόφους» του Δανάη Τζήκα και Κ. Δελημήτρο, που αρνήθηκαν τη βουλευτική καρέκλα (και τον αντίστοιχο μισθό, μη ξεχνιόμαστε…) εν ονόματι των ιδεών τους για να καθίσει ο Μπαλλής, που άλλως ούτε έξω από τη Βουλή δεν θα περνούσε…

Και προς επίρρωση όλων αυτών, διαβάστε και τις δηλώσεις Δελημήτρου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Με ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΣαφορμή την έλευση του κ. Δρίτσα στο Βόλο και τις αντιδράσεις της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος που τώρα ανήκει, ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στους τοπικούς βουλευτές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ντρέπεται για εκείνους. «Ντρέπομαι για τους πρώην συντρόφους μου. Εμένα δεν έρχονται στο δρόμο οι πατεράδες να με πιάσουν και να πουν ότι δεν έχουν να δώσουν κολατσιό στα παιδιά τους στο σχολείο» έλεγε. Μάλιστα ο κ. Δελημήτρος αναφέρθηκε προσωπικά στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Μεικόπουλου, τον οποίο στήριξε όπως είπε προσωπικά, αναφέροντας ότι το καλοκαίρι έκανε στροφή και πήγε με τους ολιγάρχες.