Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:43
Θεσσαλία

Ο Τρικαλινός που θα κάνει με το ποδήλατό του 8.000 χλμ. (photo)






H ενίσχυση και υποστήριξη του τρικαλινού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ» θα είναι αυτή τη φορά ο στόχος μιας ακόμη υπεράνθρωπης προσπάθειας που έχει αποφασίσει να φέρει εις πέρας ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής.

Ξεκινώντας από το Δημαρχείο Τρικκαίων στις 7 Ιουνίου 2017, ο Στέλιος Βάσκος θα διανύσει με το ποδήλατό του περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα σε 25 συνεχείς μέρες κάνοντας τη διαδρομή:
Ελάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα. Στόχος του, όπως τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Καϊμά να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε κάθε άκρη της Ευρώπης, τείνοντας χείρα βοηθείας, και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τα άτομα με αναπηρία για έναν καλύτερο κόσμο.

Η αποστολή θα απαρτίζεται από τρία αυτοκινούμενα οχήματα, ένα ψυγείο κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Επίσης, θα τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ και συνοδούς, ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση κι επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο, για την ασφάλεια του αθλητή. Η τροφοδοσία, η υδροδοσία κι ό,τι άλλο είναι αναγκαίο θα γίνονται εν κινήσει. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Βάσκος τονίζει πως αυτό το χρονικό διάστημα, προετοιμάζεται για την φυσική του κατάσταση, κάνοντας ποδήλατο, τρέξιμο και κολύμπι σε ανοικτή θάλασσα. Ευελπιστώ, καταλήγει πως θα ανταπεξέλθω σε αυτή την προσπάθεια.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ