Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 16:58
Κόσμος

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων καλεί τους πολίτες να… σκοτώνουν τους ναρκομανείς






Σε ένα απίστευτο παραλήρημα προχώρησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του καλώντας τους πολίτες της χώρας του ούτε λίγο ούτε πολύ να… σκοτώνουν τους ναρκομανείς.

Μιλώντας μπροστά σε περίπου 500 άτομα ο Ντουτέρτε καταφέρθηκε εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών με σκληρούς χαρακτηρισμούς προειδοποιώντας τους ότι «μην ασχολείστε με αυτό. Ακόμα κι αν είστε αστυνομικοί γιατι στ’ αλήθεια θα σας σκοτώσω».

«Αν ξέρετε κάποιο ναρκομανή, προχωρήστε και σκοτώστε τον μόνοι σας γιατί το να βάλουμε τους γονείς τους να το κάνουν θα είναι πολύ οδυνηρό» πρόσθεσε ο Ντουτέρτε.

Ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων κατά την προεκλογική περίοδο είχε δώσει δείγματα της σκληρής γραμμής που θα ακολουθήσει ζητώντας την επαναφορά της θανατικής ποινής και εκφράζοντας την προτίμηση του στο κρέμασμα ως αγαπημένη μέθοδο εκτέλεσης.

Παράλληλα είχε υποσχεθεί στους αστυνομικούς αμοιβές για τα πτώματα των εμπόρων ναρκωτικών που θα του φέρουν ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει τους κατοίκους της χώρας του να σκοτώνουν όσους θεωρούν ύποπτους για διάπραξη εγκλήματος.

 

Πηγή: protothema.gr