Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 08:16
Τοπικά

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σήμερα στον Βόλο για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Mαρτύρων






Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) στον Βόλο και στις 11.15 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. Δημητριάδος, στα Μελισσάτικα Βόλου.

Την εκδήλωση, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Πρόγραμμα:
10.30: Μνημείο Ολοκαυτώματος – πλατεία Ρήγα Φεραίου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε., τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.
11.15: Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. Δημητριάδος – Μελισσάτικα, άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
11.30: Χαιρετισμοί: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων/νος Αγοραστός και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών.
11.40: Κεντρική ομιλία: «Θυμήσου το παρελθόν στο παρόν για το μέλλον» από τον πολιτικό ακτιβιστή, αντιναζιστή κ. Ράινερ Ες (Rainer Hoss), εγγονό του διαβόητου διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες (Rudolf Hoss).
12.10: Η προσωπική μαρτυρία του κοριτσιού με τον αριθμό 82224, κ. Βάσως Σταματίου.
12.20: «Άουσβιτς, το «εργοστάσιο» θανάτου», μέσα από νέα φωτογραφικά στοιχεία του ερευνητή – ιστορικού κ. Γιώργου Πηλιχού.
12.35: Χαιρετισμοί: Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου. Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Ίριτ Μπεν Άμπα. Ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Jens Plotner. Ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα από τους: Μαριάντζελα Χατζησταματίου – τραγούδι, Κωστή Παπάζογλου – φλάουτο, Μαρίνη Πεϊκίδου – βιόλα, Νίκο Παναγιωτίδη – Κιθάρα.