Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:26
Θεσσαλία

Ο ποδηλάτης από τα Τρίκαλα που θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης για τα ΑΜΕΑ (photos & vid)






Μια νέα υπερπροσπάθεια ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το δημαρχείο Τρικάλων και με την παρουσία πλήθος κόσμου, ο τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, βαλκανιονίκης, μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, Στέλιος Βάσκος, επιχειρώντας με το ποδήλατό του να διανύσει μία απίστευτη απόσταση, να κάνει ουσιαστικά το γύρο της Ευρώπης.

Περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, 25 συνεχείς μέρες με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες, περιλαμβάνει το νέο αθλητικό στοίχημα του Στέλιου Βάσκου, με στόχο, να μεταφέρει ένα κοινωνικό μήνυμα, στηρίζοντας τον τρικαλινό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ».

Ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ο Στέλιος Βάσκος προσήλθε στο χώρο της εκκίνησης πλαισιωμένος από ποδηλάτες του Ασκληπιού Τρικάλων και του Πηνειού Λάρισας. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης. Ο ίδιος o ποδηλάτης ευχαρίστησε την οικογένειά του κι όλους όσοι στέκονται στο πλευρό του τονίζοντας ότι η προσπάθειά του είναι μία προσπάθεια ελπίδας σε μία εποχή που μας λείπει.

Ξεκινώντας από το δημαρχείο Τρικάλων, ο ποδηλάτης ακολουθεί τη διαδρομή: Μεγαλοχώρι – Φαρκαδόνα – Λάρισα – νέα περιφερειακή – παλιά εθνική οδός – Τέμπη – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας.

Θα συνεχίσει τη διαδρομή ως ακολούθως: Βουλγαρία–Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα επιστροφή από Κρυσταλοπηγή-Καστοριά-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκα-Δημαρχείο Τρικάλων.

Προβλεπόμενος τερματισμός είναι το Δημαρχείο Τρικάλων στις 5 Ιουλίου.

Φωτογραφίες Trikalaola & Trikalavoice