Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:28
Τοπικά

Ο Πατσιαντάς αποκαλύπτει το ρόλο του Πουλάκη και των έξι ΣΥΡΙΖΑίων και δικαιώνει τον Αχ. Μπέο!






Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και καταγγελτικός για το ρόλο του δοτού γεν. γραμματέα του υπ. Εσωτερικών, Κ. Πουλάκη και των έξι συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Βόλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργ. Πατσιαντάς, έδωσε σήμερα με δηλώσεις του σε τοπικό web tv το ακριβές μέγεθος της ωμής κρατικής παρέμβασης σε αυτοδιοίκηση και θεσμούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα στενά κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος κάθε έννοιας δημοκρατίας.

«…πιστεύω ότι η απόφαση του κ. Τσέλιγκα είναι αίολη και διαβλητή. Το έγγραφο του Κ. Πουλάκη δεν ήρθε μετά από ερώτηση της Αποκεντρωμένης, αλλά μετά από αίτηση των έξι ανεξάρτητων. Δηλαδή οι Συριζαίοι ρώτησαν τον Συριζαίο και αυτός εξέδωσε έγγραφο. Οι έξι ανεξάρτητοι πίστευαν ότι επειδή με πίεσαν θα παραιτούμουν και θα αναλάμβανε κάποιος από αυτούς επικεφαλής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσιαντάς δικαιώνοντας τα όσα υποστηρίζει μήνες ώρα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και μη αφήνοντας αμφιβολίες για τις προθέσεις και τις πρακτικές στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Πιο αναλυτικά σε απάντησή του ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, με την οποία τον κατηγορούσαν για συμπόρευση με τη δημοτική αρχή, ο κ. Πατσιαντάς δήλωσε: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αυτό ισχύει για τους έξι ανεξάρτητους που είναι πιστοί υπηρέτες των κυβερνητικών πολιτικών»

«Εγώ δεν έφυγα από τις αξίες μου, αυτοί έφυγαν. Οι αρχές της παράταξης ήταν σε αντιμνημνονιακή κατεύθυνση και απέναντι σε όποια κυβέρνηση θίγει τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν τους έδιωξε κανείς. Μόνοι τους αποφάσισαν και έφυγαν, ενώ τον Οκτώβρη δήλωναν ότι ξέρουν και τις επιπτώσεις της ανεξαρτητοποίησης τους. Η αντικατάσταση δεν έγινε μόνο από εμένα, αλλά από όλες τις μειοψηφίες. Γνώριζαν τις έννομες συνέπειες».
Μιλώντας στη «Θ» TV, ο κ. Πατσιαντάς επισήμανε ότι μέχρι να κριθεί η αίτηση αναστολής των αποφέσεων που έλαβε η Αποκεντρωμένη, οι έξι ανεξάρτητοι θα πρέπει να πηγαίνουν στις συνεδριάσεις των Επιτροπών.
«Από την προπερασμένη Πέμπτη, οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης είναι εκτελεστές, εφόσον δεν αναστέλλονται. Για το λόγο αυτό δεν μετείχα στην συνεδρίαση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να τους δεχθεί στα συμβούλια, μέχρι να βγει απόφαση που να αναστέλλει ή που να ακυρώνει τις προηγούμενες αποφάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η απόφαση της Αποκεντρωμένης στηρίχθηκε σε έγγραφο του κ. Πουλάκη, ο οποίος ανέτρεψε γνωμοδότηση του διευθυντή του Τμήματος Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την οποία ο ανεξαρτητοποιημένος σύμβουλος δεν μπορεί να συμμετέχει σε διοικήσεις νομικών προσώπων.
«Εγώ προσέφυγα στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Κρίσης, ως όφειλα, για να διασφαλίσω τα συμφέροντα της παράταξης, καθώς πιστεύω ότι η απόφαση του κ. Τσέλιγκα είναι αίολη και διαβλητή. Το έγγραφο του Κ. Πουλάκη δεν ήρθε μετά από ερώτηση της Αποκεντρωμένης, αλλά μετά από αίτηση των έξι ανεξάρτητων. Δηλαδή οι Συριζαίοι ρώτησαν τον Συριζαίο και αυτός εξέδωσε έγγραφο. Οι έξι ανεξάρτητοι πίστευαν ότι επειδή με πίεσαν θα παραιτούμουν και θα αναλάμβανε κάποιος από αυτούς επικεφαλής».