Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:35
Αθλητικά

Ο Μανωλάς απέκλεισε τη Μπάρτσα – Ρόμα -Μπαρτσελόνα 3-0 (video)






Ποδοσφαιρικό έπος στη Ρώμη!

Με γκολ του Κώστα Μανωλά η Ρόμα κέρδισε 3-0 την Μπαρτσελόνα στο «Ολίμπικο» και ανέτρεψε το 4-1 του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να περάσει στα ημιτελικά του Champions League.

Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία η Ρόμα μπήκε για να ανατρέψει το σκορ και το έκανε με απίστευτο τρόπο! Η ομάδα του Μέσι και του Βαλβέρδε έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς η Ρόμα προηγήθηκε στο 5’ με τον Τζέκο και στο 57’ ο Ντε Ρόσι με πέναλτι έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι. Τελικά με κεφαλιά του Μανωλά στο 82’ η Ρόμα προκρίθηκε στα ημιτελικά και η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός, στη μεγαλύτερη φετινή έκπληξη του Champions League.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Λίβερπουλ είχε το 3-0 του πρώτου αγώνα, αλλά η Σίτι προηγήθηκε με 1-0 με τον Ζέσους στο 2 και της ακύρωσαν κανονικό γκολ πριν την λήξη του ημιχρόνου. Αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί έντονα ο Πεπ Γκουαρντιόλα και να αποβληθεί. Στην επανάληψη όμως έγινε η ανατροπή και η Λίβερπουλ… το γύρισε και κέρδισε με 2-1 με σκόρερ τους Σαλάχ (56) και Φιρμίνιο (77). Ετσι, πέρασε και αυτή στα ημιτελικά!

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν οι ρεβάνς Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους (3-0) και Μπάγερν Μονάχου-Σεβίλλη (2-1).

Μανωλάς: Δεν με νοιάζει να μείνω στην ιστορία, ήθελα να κερδίσουμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου

O Κώστας Μανωλάς χάρισε στη Ρόμα μια απίστευτη πρόκριση εις βάρος της Μπαρτσελόνα και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του πίστευαν στην ανατροπή παρά την βαριά ήττα στο πρώτο ματς.

«Δεν με νοιάζει να μείνω στην ιστορία. Με ένοιαζε η Ρόμα να περάσει στα ημιτελικά κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, την Μπαρτσελόνα. Το πιστεύαμε από το πρώτο παιχνίδι. Χάσαμε 4-1 δεν πήραμε δύο πέναλτι όμως είδαμε ότι η ομάδα μας ήταν εκεί. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και δείξαμε τη δύναμή μας. Ερχόμασταν από τρία άσχημα αποτελέσματα, είχαμε άγχος, αλλά δώσαμε τα πάντα και αποδείξαμε πως αν είναι ο κόσμος μαζί μας κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας για να μας δίνουν ώθηση. Αν είναι εδώ ένας τόσο μεγάλος αριθμός πάντα, τότε η Ρόμα θα γίνει μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία», τόνισε ο Έλληνας στόπερ.

Βαλβέρδε: Είμαστε απογοητευμένοι, δεν μπορέσαμε να τους κοντράρουμε

Την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τη Ρόμα στα προημιτελικά του Champions League, εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη λήξη του ματς και την ήττα των «μπλαουγκράνα» με 3-0.

«Ηταν μία αναμέτρηση στην οποία δεν μπορέσαμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Οι αντίπαλοί μας ήταν πιο aggressive και δυνατοί. Τους πήγαν όλα όπως τα ήθελαν, αλλά οφείλουμε να τους συγχαρούμε. Από την πλευρά μας σε κανένα σημείο του ματς δεν μπορέσαμε να τους κοντράρουμε. Στεναχωριόμαστε για τους οπαδούς μας, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν μπορείς πάντα σε όλες τις διοργανώσεις να φτάνεις μέχρι τέλους. Τώρα πάμε για τους δύο τίτλους που μας μένουν».