Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:28
Κόσμος

Ο Μαδούρο κάνει ταινία και τηλεοπτική σειρά τη ζωή του Ούγκο Τσάβες!






Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η ζωή του Ούγο Τσάβες θα γίνει ταινία αλλά και τηλεοπτική σειρά «για να γνωρίσει ο κόσμος την ιστορία του ηγέτη της Μπολιβαριανής επανάστασης».

Ο Μαδούρο μιλώντας στην παρουσίαση ενός βιβλίου για τον Τσάβες, στο θέατρο Τερέζα Καρένιο στο Καράκας, δήλωσε πως η κυβέρνηση του θα συγκεντρώσει κινηματογραφιστές, ιστορικούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες ντόπιους, για να ετοιμάσουν μια ταινία που θα παρουσιάσει την διαδρομή του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2013.

«Εμείς έχουμε τον πραγματικό Τσάβες, μια βιογραφία, το Ινστιτούτο Πολιτικής Σκέψης του Ούγο Τσάβες και έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ταινία και σειρά τη ζωή του κομαντάντε Ούγο Τσάβες, να γίνει εδώ στη γενέτειρα του». Ο Μαδούρο αναφέρθηκε στην απόφαση αυτή με αφορμή την είδηση ότι μεγάλη ξένη κινηματογραφική εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει ταινία για τη ζωή του Ούγο Τσάβες. «Δεν θα έρθει μια πολυεθνική να αναπαραστήσει τον δικό μας Ούγο Τσάβες, θα κάνουμε εμείς μια ομάδα ειδικών και θα κάνουμε εμείς την ταινία», δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει γεμίσει όλους τους δρόμους στην πρωτεύουσα Καράκας αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις με τεράστιες φωτογραφίες του Ούγο Τσάβες. Η φωτογραφία του βρίσκεται επίσης σε κυβερνητικά κτίρια, στην πρόσοψη του κτιρίου της Κεντρικής Τράπεζας, σε υπουργεία και σε γήπεδα και η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για προπαγάνδα.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει από διοικητικές θέσεις του δημοσίου όσους δημοσίους υπαλλήλους ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση για την καθαίρεση του Νικολάς Μαδούρο. Ο Μαδούρο, μέσω του εκπροσώπου του, είχε δώσει προθεσμία 48 ωρών για να απομακρυνθούν οι εν λόγω υπάλληλοι, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου εκτιμάται ότι είναι περίπου 4 χιλιάδες.

 

 

Η κυβέρνηση επανήλθε μέσω του κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους Ελίας Χάουα, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν είναι ηθικό ένας υπάλληλος, γενικός διευθυντής, επικεφαλής κρατικής επιχείρησης, που δουλεύει για την κυβέρνηση να υπογράψει υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για να πέσει η κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή πάντως, ΜΚΟ στη Βενεζουέλα έχουν καταγγείλει ότι ήδη έχουν απολυθεί 200 εργαζόμενοι από την επιχείρηση SENIAT αλλά και από την κρατική εταιρεία σιδηρουργίας SIDOR, επειδή υπέγραψαν υπέρ του δημοψηφίσματος. Η Εθνική Ομοσπονδία Εργαζομένων μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς για να καταγγείλει παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε την δικαιοδοσία στις Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της διανομής τροφίμων και φαρμάκων στη χώρα για να «σπάσουν τις αλυσίδες του καπιταλισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος. Λόγω των ελλείψεων στη χώρα σχηματίζονται τεράστιες ουρές και ο Μαδούρο έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας της χώρας Παδρίνο Λόπες, (ο οποίος είναι εν ενεργεία στρατιωτικός), να αναθέσει σε στρατηγούς ή ναυάρχους να εποπτεύουν όλες τις φάσεις από τις οποίες περνάνε τα τρόφιμα και τα φάρμακα πριν φθάσουν στα καταστήματα. Πολλά καταστήματα τροφίμων μάλιστα, στα οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση «παρατηρήθηκαν φαινόμενα κερδοσκοπίας» πέρασαν στον έλεγχο του στρατού.

Πηγή: iefimerida.gr