Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:08
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμίνης διεκδικεί την προεδρία της ΔΗΣΥ από τη Φώφη- Δεν παραιτείται από δήμαρχος Αθηναίων






Την απόφαση να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή διεκδικώντας μάλιστα και κεντρικό πολιτικό ρόλο σε αυτήν, λαμβάνει ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος της Αθήνας αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα, κόντρα στη Φώφη Γεννηματά, για να τεθεί επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την απόφασή του αυτή αναμένεται να την ανακοινώσει συντόμως με επίσημη δήλωση.

Συνεργάτες του κ. Καμίνη επιβεβαιώνουν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση του χώρου της κεντροαριστεράς και δεν διαψεύδουν ότι είναι έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Γιώργος Καμίνης σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε επικοινωνία με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η πιθανή υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΣΥ δεν επηρεάζει τα καθήκοντα του Γιώργου Καμίνη ως δημάρχου Αθηναίων, θέλοντας να σταματήσουν εν τη γενέσει της πιθανή κριτική.

Οι συνεργάτες του δημάρχου σημειώνουν ότι για να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Καμίνης θέτει τρεις προϋποθέσεις:
– Να υπάρχει διαφάνεια,
– να ακολουθηθούν ανοιχτές διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και
– να μην τεθούν ασφυκτικές προθεσμίες.

Όπως είναι γνωστό η εκλογή αρχηγού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα γίνει από τη βάση τον Οκτώβριο με ανοιχτές διαδικασίες. Πριν από την εκλογή του αρχηγού της Συμπαράταξης από τη βάση, θα προηγηθεί το φθινόπωρο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.