Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 08:21
Αθλητικά

Ο θρόνος του πρωταθλητή χωράει μόνο έναν






Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πέμπτη φορά στα φετινά πλέι οφ και ο αποψινός (19:00, CosmoteSport 4) νικητής της αναμέτρησης θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος.

Η σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League βρίσκεται στο ισόπαλο 2-2, μετά από ισάριθμα break έδρας στις πρώτες δύο μονομαχίες των δύο αντιπάλων ακολούθησαν νίκες για τους γηπεδούχους και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο Game 5.

Από καταβολής της φάσης των πλέι οφ και ειδικότερα από την σεζόν 1992-93 όταν και καθιερώθηκε το σύστημα μη υπολογισμού των αποτελεσμάτων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι η 18η φορά συνολικά και 13η συνεχόμενη που «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» θα λύσουν τις διαφορές τους σε τελικό. Στις προηγούμενες 17 συναντήσεις τους το «τριφύλλι» μετρά 11 κατακτήσεις τροπαίων ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει τον τίτλο 6 φορές.

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό είναι η τέταρτη φορά που η σειρά οδηγείται σε πέμπτο τελικό, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να μετρά ισάριθμες νίκες και πρωταθλήματα.

Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν πλήρεις στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον Καταλανό τεχνικό και τους παίκτες του να δέχονται την επίσκεψη φίλων της ομάδας στην τελευταία τους προπόνηση, με την οποία άπαντες ζήτησαν το πρωτάθλημα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χωρίς απρόοπτα και πέρα από τους γνωστούς τραυματίες Τιλί, Αγραβάνη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολογίζει σε όλους τους υπόλοιπους. Παρουσία Αγγελόπουλων η προπόνηση των Πειραιωτών, με τους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας να εμψυχώνουν τεχνικό επιτελείο και παίκτες.

Ο τελικός των τελικών πάντως έχει ήδη ξεκινήσει με την μορφή… πολέμου ανακοινώσεων με αφορμή την διαιτητική τριάδα (Αναστόπουλος, Κορομηλάς, Μάνος) με εκατέρωθεν τοποθετήσεις από τους δύο αντιπάλους.

Πρώτο τζάμπολ στο ΟΑΚΑ στις 19:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport 4.