Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 03:51
Τοπικά

Ο Διευθυντής ερευνών της ΙΒΜ, Δρ Sambit Sahu στη Σκιάθο για το συνέδριο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.






Ο Δρ Sahu ζει στη Ν. Υόρκη των ΗΠΑ, είναι Manager και μέλος της ερευνητικής ομάδας (Research Staff) της IBM, T.J. Watson Research Center και από το 2010 είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia. Ο Δρ Sampit Sahu θα βρίσκεται στη Σκιάθο, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Βιολέττα , για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. , που θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Σεπτεμβρίου,  όπου και θα παρουσιάσει σε 30λεπτη ομιλία του τις προτάσεις του με θέμα «Solutions for Smart Water».

Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Βιολέττας σε σχετική δήλωση του, τόνισε πως αποτελεί εξαιρετική τιμή η αποδοχή της πρόσκλησης από τον Δρ Sahu, ενώ η παρουσία του και το επιστημονικό ειδικό του βάρος, θα δώσουν τεράστιο κύρος στο συνέδριο. Οι προτάσεις και η βοήθεια ενός ανθρώπου με τέτοια γνώση γύρω από θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και ενέργειας και οι πρωτοποριακές του εφαρμογές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για την μελλοντική πορεία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και του Δήμου Σκιάθου σε θέματα ύδρευσης, ενέργειας και τεχνολογίας. Τα οφέλη βεβαίως από τον ερχομό στη Σκιάθο ανθρώπων τέτοιου βεληνεκούς είναι πολλαπλά, αφού κάνουν τη Σκιάθο πόλο έλξης εκτός από τις φυσικές της ομορφιές και για ένα επιπλέον λόγο, αναβαθμίζοντας συνολικά την ποιότητα των επισκεπτών.

Ο Δρ. Sahu ηγείται σήμερα μιας ομάδας επιστημόνων που επικεντρώνεται στα Smart City Services και Cloud Computing Innovations. Έκανε τη διδακτορική του διατριβή στην Επιστήμη Υπολογιστών, στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Amherst. Έχει περισσότερα από 60 τεχνικά άρθρα και 75 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατατεθειμένα σε αυτά τα θέματα. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του εργαστηρίου Usenix / ACM HotCloud και κύριος ερευνητής και εφευρέτης της IBM Research, έχοντας καταγράψει σημαντικά επιτεύγματα στο τομέα έρευνας, με βραβεία για τις πρωτοποριακές εργασίες του σε αυτούς τους τομείς.

Πρόσφατη έρευνα του Δρ Sahu έγινε στο σχεδιασμό της πλατφόρμας Cloud και λύσεων για την ανάπτυξη πιο έξυπνων υπηρεσιών σε κλίμακα της πόλης (Smarter City Services at City-Wide Scale). Ο Δρ Sahu οδήγησε ως επικεφαλής μιας ομάδας ερευνητών, στη διεξαγωγή έρευνας και οικοδόμησης μιας πλατφόρμας που βασίζεται σε Cloud για την εξυπνότερη δέσμευση και διαχείριση νερού στην πόλη του Dubuque, Αϊόβα. Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε το 2010, αρχικά σε τμήμα της πόλης Dubuque για πιλοτική μελέτη και έρευνα,  ενώ πλέον έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλη την πόλη. Ο Δρ Sahu είναι επίσης ο επικεφαλής αρχιτέκτονας και ερευνητής του σχεδίου Smarter Water Engagement Project σε αρκετές άλλες πόλεις στις ΗΠΑ και διεθνώς. Ερευνητικά επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Smarter Energy and Smarter Transit Solutions and Systems.