Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 11:34
Αθλητικά

Ο Δημήτρης Πέγιος, οι υγιείς (!) και οι εκ Σορβόννης διαιτητές του μπάσκετ!

?





Εντονα επικριτική, και με ειρωνική και απαξιωτική διάθεση, η απάντηση του αντιδημάρχου Βόλου, κ. Δημ. Πέγιου προς το Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Μαγνησίας, με την οποία τον κατηγορούσαν για απρεπή συμπεριφορά στον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού Βόλου – Νίκης. Βόλου. Στην απάντηση με τίτλο «Απάντηση προς…υγιείς» ο κ. Πέγιος σημειώνει:

«Περιποιεί ύψιστη τιμή στο πρόσωπό μου η εκτενέστατη αναφορά του ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης, έστω και αν την ώρα που συνεχάρησαν τους πάντες, ορατούς τε και αοράτους, μέχρι και τις άκρες του πάγκου (ευτυχώς όχι και τους ίδιους τους… πάγκους), επιφύλαξαν για μένα λόγους επικριτικούς και καταδικαστικούς για την συμπεριφορά μου στον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη!. Δεν πειράζει, άλλωστε επαναλαμβάνω δεν είναι μικρό πράγμα να ασχολούνται μαζί σου οι τιτάνες του αθλητισμού, όπως περίπου αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι, με περισσή μετριοφροσύνη!

Πάντως κακό πράγμα η…λογοδιάρροια. Προδίδει έλλειψη αυτογνωσίας και μαρτυρά την απουσία αισθητικής και απώλειας του μέτρου. Όποιος μπει στον κόπο και αντέξει  να διαβάσει την ανακοίνωση του ΔΣ του Συνδέσμου δεν είναι βέβαιο αν η ιλαρότητα και η φαιδρότητα που προκαλέσει θα του επιτρέψουν να φθάσει μέχρι τέλους.

Στο σημείο μάλιστα που μας διαβεβαιώνουν ότι απευθύνονται σε «υγιείς (!) και σκεπτόμενους», εγώ αρρώστησα από το γέλιο και δεν συνέχισα την ανάγνωση, αφού άλλωστε δεν απευθυνόταν πλέον σε μένα…

Σημ. Τους κανονισμούς του μπάσκετ υποθέτω ότι τους μάθατε… της ορθογραφίας και της γραμματικής, γιατί όχι;

Σημ.2η: Όπως εσείς κρίνετε, είναι φυσικό να κριθείτε. Και η προτροπή – διαμαρτυρία «παίξε καλά» που απηύθυνα, έστω και σε έντονο και οξύ τόνο προς το συνάδελφό σας, δεν είναι δυνατόν να εκλαμβάνετε ως χυδαία εξύβριση! Ενδεχομένως από αποφοίτους της Σορβόννης, σίγουρα πάντως όχι από σας. Άλλα είναι τα κίνητρά σας και δυστυχώς για σας εύκολα αντιληπτά…».