Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:48
Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου κοντά στη Νεολαία – Δόθηκε σε χρήση το skate park στον Άναυρο






Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών νέων της περιοχής μας για δημιουργία ενός χώρου όπου θα μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν skate και ΒΜΧ και μετά και την προσωπική δέσμευση του αιρετού Δημάρχου Βόλου και επικεφαλής της παράταξης πλειοψηφίας Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική κ. Αχιλλέα Μπέου σε αίτημα αντιπροσωπείας skaters της περιοχής μας πέρυσι το καλοκαίρι για δημιουργία skate park, εγκαινίασε σήμερα,  Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο Παραλιακό Πάρκο Αναύρου, πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου και απέναντι από την πρώην κυρία είσοδο του Νοσοκομείου (σημερινή είσοδος ΟΚΑΝΑ) το πρώτο οργανωμένο πάρκο skate park στον Βόλο.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του ιερέα, πατέρα Αποστόλου, που τέλεσε τον αγιασμό και που τόνισε:

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στα εγκαίνια αυτής της πίστας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Βόλου όσο και τους συνεργάτες σας και τους δημοτικούς συμβούλους για την απόφαση αυτή. Και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν μία επιθυμία των παιδιών και να τους ζητήσω συγνώμη γιατί πολλές φορές στην εκκλησία έσπαζαν με το άθλημα αυτό κάτι μάρμαρα και μου έλεγαν πάντα, από χρόνια πολλά, από δέκα χρόνια τώρα, ναι πάτερ αλλά δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μας κάνει και εμάς κάτι να πηγαίνουμε εκεί ούτε εμείς θέλουμε να ερχόμαστε. Να λοιπόν που βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι και έκαναν την όμορφη αυτή πίστα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την δημοτική αρχή και εύχομαι σε όλους υγεία και σε εσάς παιδιά καλή πρόοδο και να ξέρετε ότι σας αγαπούμε. Μεταβιβάζω και τις ευχές του Σεβασμιότατου.

Ο Αχιλλέας Μπέος

Από την πλευρά του ο αιρετός Δήμαρχος σημείωσε: «Ο χώρος είναι πιστοποιημένος και ο,τιδήποτε κατασκευάζει και δημιουργεί η δημοτική αρχή. Από εκεί και πέρα ήταν ένα αίτημα των παιδιών που είχαν έρθει πριν από 1,5 περίπου χρόνο στο Δημαρχείο και τους είχα υποσχεθεί ότι θα γίνει. Σήμερα το παραδίδουμε ολοκληρωμένο και θέλω να πω πως θεωρώ πολύ σημαντικό ότι έγινε σε μια περιοχή, σε έναν χώρο, που είναι και κάπως συμβολικό και αυτό γιατί ουσιαστικά δίνουμε και εμείς και τα νέα παιδιά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι είναι καλύτερα να αθλούνται, να συμμετέχουν σε δράσεις από την επιλογή των ναρκωτικών, που είναι η μάστιγα του αιώνα. Ευχή μου είναι όλοι όσοι έχουν πέσει σε αυτή την μάστιγα να αποτοξινωθούν και να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία. Εγώ εύχομαι τα παιδιά να το χαρούν, κάθε μέρα να βλέπουμε και περισσότερα παιδιά να το χαίρονται και γιατί όχι να διοργανώσουν και αγώνες και εμείς ως Δήμος να βοηθήσουμε όσο και όπου μπορούμε.

Ο Ιάσονας Ευσταθίου

Από την πλευρά των χρηστών της νεάς δομής ο Ιάσονας Ευσταθίου σημείωσε: Ασχολούμαι με το bmx γύρω στα 10 χρόνια, είμαι από το Βόλο και μεγάλωσα εδώ. Εμείς κάναμε πέρυσι ένα ραντεβού με τον Δήμαρχο, τον κ. Μπέο, του μιλήσαμε και του ζητήσαμε να γίνει ένα skate park. Ήταν θετικός από την αρχή και λίγο καιρό μετά όπως βλέπετε και εσείς είναι πλέον πραγματικότητα. Το σημαντικό είναι που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι αυτοί οι χώροι χρειάζονται και είναι αναγκαίοι για την πόλη γιατί υπάρχουν παιδιά και νέοι άνθρωποι γενικά που ασχολούνται με το skate και το bmx, ζούνε για αυτό, και μία πίστα είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει πλέον γιατί δεν υπήρχε κάποιο μέρος να βρισκόμαστε,να κάνουμε όλοι μαζί, να προπονούμαστε. Αλλά και να το βλέπει ο κόσμος να μαθαίνει, γιατί πολύς κόσμος δεν ξέρει τι είναι το bmx και το skate, είναι πολύ σημαντικό. Γιατί μας βλέπουν στον δρόμο, μας θεωρούν αλήτες, ότι καταστρέφουμε, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μία μορφή άθλησης και ένας τρόπος ζωής. Και μέχρι και σήμερα ήμασταν αναγκασμένοι να πηγαίνουμε σε δημόσιους χώρους χωρίς τις κατάλληλες υποδομές με κίνδυνο να χτυπήσουμε οι ίδιοι ή να χτυπήσουμε κάποιον άλλο.