Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:14
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΓ υπ. Παιδείας τα μαζεύει για το… «να κοιμόμαστε παραπάνω» -Στις 9 το σχολείο για να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος






Στις συμβουλές ειδικών, αλλά και σε μελέτες που δείχνουν ότι «τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα τις όχι πολύ πρωϊνές ώρες», απέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος, την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει το «πρώτο κουδούνι» σε Γυμνάσια και Λύκεια και να χτυπά στις 9.

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6».

«Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωϊνές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές», σημείωσε εν συνεχεία.

Εξήγησε, δε, ότι «το υπουργείο Παιδείας έκανε μια πρόταση. Δημιουργεί μια δημόσια διαβούλευση. Θα ακούσει τις προτάσεις και τους καθ’ ύλην αρμόδιους από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Ο υπουργός είπε ότι κάνω πρόταση, ακούω την κοινωνία και αποφασίζω».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα έχουμε καταλήξει αρκετά πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς γιατί θέλει μια προετοιμασία η αλλαγή».

Πηγή: iefimerida.gr