Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 16:47
Τοπικά

Ο Βόλος υποδέχεται σήμερα τις γιορτές με φαντασμαγορική εκδήλωση στην παραλία






Με λαμπερούς προσκεκλημένους, χριστουγεννιάτικο συναίσθημα και με «σύμμαχο» τον καιρό, σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στις 7.00 το απόγευμα πραγματοποιείται στην παραλία του Βόλου (Ηρώο) η Τελετή για τη φωταγώγηση της πόλης και της Αργούς, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των 100 και πλέον γιορτινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των ενοτήτων του Δήμου Βόλου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο εορταστικός φωτισμός και στολισμός της πόλης θα αναδειχθεί στο σύνολό του το απόγευμα της Παρασκευής στέλνοντας μέσω δορυφόρου την εικόνα της γιορτινής πόλης στο σύνολο του ελληνικού χώρου. Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινούν οι δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προκειμένου να συμμετάσχει το σύνολο των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.

Στιγμές χαράς για μεγάλους και παιδιά θα σκορπίζονται σε δρόμους και δημοτικούς χώρους του Βόλου για 40 ημέρες, ενώ η μαγεία των Χριστουγέννων θα προσφέρεται σε χώρους όπως το Χωριό του Αη Βασίλη και η χριστουγεννιάτικη αγορά της «Σοκολατούπολης».

Οι όμορφες αυτές στιγμές ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα όπου θα παρουσιαστεί στην παραλία της πόλης ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που προσφέρουν τοπικοί καλλιτέχνες όλων των ηλικιών. Το πρόγραμμα ξεκινά με τη διακεκριμένη σοπράνο και καθηγήτρια του ΔΩΒ κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, η οποία θα ερμηνεύσει ένα δημοφιλές κλασικό κομμάτι του P. Mascagni ως μία μορφή επίκλησης στο Θείο, για το δώρο της ζωής που μας έχει προσφέρει. Τη «σκυτάλη» αναλαμβάνει 80μελής παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου ερμηνεύοντας συναισθηματικά φορτισμένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες ξεκινώντας με συνοδεία πιάνου από την καθηγήτρια του ΔΩΒ Ελένη Βελέντζα και στη συνέχεια με έναν «μουσικό διάλογο» με τον τραγουδιστή Στέφανο Μάριο Εμμανουήλ και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου. Ακολουθεί η Σύλβια Τσιμπανάκου με το φωνητικό σύνολο Voice & Voices με την ερμηνεία κομματιού της Mariah Carey, συμπράττοντας με τη Φιλαρμονική και τις χορεύτριες της Chorus Line.

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος της πόλης με τους Κώστα Μαρτάκη και Μαρία Μπεκατώρου θα ανάψουν τα φώτα της πόλης και η τελετή θα κλείσει με τους ήχους μελωδίας του Frank Sinatra και πολλά εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Η μεγάλη γιορτή όμως δεν τελειώνει στο σημείο αυτό, το τρενάκι της πόλης θα μεταφέρει τους καλεσμένους στη μαγική διαδρομή επί της οδού Δημητριάδος, θα τους υποδεχθεί πρώτα η χριστουγεννιάτικη αγορά και στο τέρμα της διαδρομής, στο χωριό του Αη Βασίλη θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Κώστα Μαρτάκη.

Την ίδια ημέρα, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής ξεκινούν οι εορταστικές παραστάσεις, με μοναδικές στιγμές που θα προσφέρει στο κοινό χοροθέατρο της Κρακοβίας.