Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 06:41
ΒόλοςΤοπικά

Ο Βολιώτης Γιώργος Ξηραδάκης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.






Ένα από τα πιο πετυχημένα στελέχη του ναυτιλιακού τομέα στην Ελλάδα, ο Βολιώτης Γιώργος Ξηραδάκης, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Ξηραδάκης  γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και ταξίδεψε για μία πενταετία σε Ελληνικά πλοία.  Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στην Αγγλία αποκτώντας το μεταπτυχιακό του τίτλο στα ναυτιλιακά στην Ουαλία.

Εργάστηκε στον Γαλλικό τραπεζικό όμιλο της Credit Lyonnais Grece τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Παρίσι ως επικεφαλής ναυτιλιακής χρηματοδότησης για την Ελλάδα, Μέση Ανατολή και Ινδία και συνέχισε στην Credit Lyοnnais στην Γαλλία (1992-1999).  Το 1999 ίδρυσε την εταιρεία XRTC Business Consultants και έκτοτε είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών (Credit Lyonnais μέχρι το 2004 και Natixis μέχρι το  2008). Από το 2009 η XRTC ασχολείται με την Κινέζικη Τραπεζική Χρηματοδότηση. To 2010 η XRTC βραβεύτηκε ως ο χρηματοδότης της χρονιάς για την Ελληνική Ναυτιλία από την Lloyd’s List International ενώ το 2011 η XRTC υπέγραψε συμφωνία προτιμώμενου ναυτιλιακού χρηματοοικονομικού συμβούλου με την China Development Bank.

Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης εταιρείας στο NASDAQ (PGRN),  Paragon Shipping Inc. Eίναι επίσης Πρόεδρος του Propeller Club στον Πειραιά, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, μέλος τoυ Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας, μέλος του Ελληνο – Κινεζικού Επιμελητηρίου, Μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα CCS, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, μέλος της HELMEPA και της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά. O κύριος Ξηραδάκης υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειώνψστο NASDAQ, της Dryships Inc. (DRYS) από τον 2008 μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 και της  Aries Maritime Transport η οποία μετονομάστηκε σε New Lead Holdings Ltd (NEWL). Διετέλεσε Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και ο πρώτος Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων.