Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:35
Αθλητικά

Ο “Βασιλιάς” πήρε το στέμμα του (videos)






Έγραψαν ιστορία οι Καβαλίερς και κατάφεραν το απίστευτο! Δεν είναι μόνο ότι το Κλίβελαντ έσπασε την κατάρα κατακτώντας τον πρώτο τους τίτλο, αλλά μπόρεσαν να γυρίσουν την σειρά με τους Ουόριορς από το 1-3 κάνοντας τρεις σερί νίκες και μάλιστα δύο μπρέικ μέσα στο «σπίτι» των πρωταθλητών!

Πρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη των «Καβς» ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! Ο «Βασιλιάς» του Κλίβελαντ ήταν εκείνος που με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ πήρε το στέμμα από τον Στεφ Κάρι και ανέβασε τους Καβαλίερς στην κορυφή του κόσμου.

Το ξεκίνημα του συγκλονιστικού 7ου τελικού Ουόριορς και Καβαλίερς πήγαιναν χέρι-χέρι, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε αρχίσει να ζεσταίνεται και μάλιστα για τα καλά. Με 22 πόντους και 5/5 τρίποντα στα δύο πρώτα 12λεπτα, ο Γκριν ήταν εκείνος που οδηγούσε τους Ουόριορς και οι «πολεμιστές» κατάφερνα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου να πάρουν ένα προβάδισμα 7 πόντων το οποίο και διατήρησαν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν όμως ένα απλό… ζέσταμα σ΄ αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το πήρε πάνω του. Οι «Καβς» πάτησαν γκάζι στο τρίτο δωδεκάλεπτο, το οποίο ήταν και το πιο παραγωγικό τους με 33 πόντους, «απαντώντας» στους Ουόριορς καθώς το Κλίβελαντ από το -7 βρέθηκε στο +7 4λεπτά πριν το τέλος της περιόδου με το τρίποντο του Ίρβινγκ (68-61). Παρ΄ όλα αυτά οι πρωταθλητές μπόρεσαν και σήκωσαν ξανά κεφάλι, προσπερνώντας έστω και στον πόντο.

Το φινάλε όμως ήταν το κάτι άλλο. Αυτό που άξιζε στη σειρά των τελικών. Όλα λοιπόν έγιναν στο τελευταίο λεπτό. Το τρίποντο του Ίρβινγκ, ο οποίος ήταν το… χέρι του Βασιλιά ΛεΜπρόν, ήταν εκείνο που έδωσε το προβάδισμα με 92-89 στα 53΄΄ από το τέλος. Την επόμενη επίθεση θα την έπαιρνε φυσικά ο Κάρι.

Ο ηγέτης των Ουόριορς όμως αστόχησε στο τρίποντο και στη συνέχεια το σκληρό φάουλ του Γκριν στον ΛεΜπρόν, γκρεμίζοντας τον «Βασιλιά» προτού αφήσει την μπάλα στο καλάθι, άφησε για μερικά δευτερόλεπτα τον King Τζέιμς στο παρκέ σφαδάζοντας. Αυτό δεν θα έκανε τον ΛεΜπρόν να μην εκτελέσει τις βολές και μπορεί να έχασε την πρώτη, αλλά η δεύτερη βρήκε στόχο. Το 93-89 έγινε 10΄΄ από το τέλος, οι Ουόριος δεν μπορούσαν και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία…

Τα δωδεκάλεπτα: 22-23, 49-42, 76-75, 89-93

Πηγή: sdna.gr