Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:47
Αθλητικά

Ο Αχιλλέας Μπέος μιλάει για τη διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο (vid)






Το νέο επεισόδιο της εβδομαδιαίας σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials έχει τίτλο «UNFAIR PLAY: 16 Μαρτυρίες για τη Διαφθορά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο» και θα προβληθεί σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 01:15 μετά τα μεσάνυχτα, στον ΑΝΤ1.

Το VICE ταξίδεψε σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας και συνάντησε 16 insider του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν πρωτογενείς μαρτυρίες για την κατάσταση παρακμής που επικρατεί, τις τελευταίες δεκαετίες, στο δημοφιλέστερο άθλημα.

Ο senior editor του VICE Greece, Αντώνης Ντινιακός, μίλησε με πλήθος θεσμικών και μη παραγόντων, πρώην και νυν Υφυπουργούς αθλητισμού, προέδρους ΠΑΕ, πρώην διαιτητές, δημοσιογράφους και ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και με τον Αχιλλέα Μπέο. Οι περισσότεροι εξ όσων δέχθηκαν να μιλήσουν – καθώς δεκάδες ήταν αυτοί που αρνήθηκαν- δεν εμφανίζονται συχνά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η ιστορία έχει ως αφετηρία την ακριτική Αλεξανδρούπολη και τις εκλογές-ορόσημο της ΕΠΟ, το 1997. Μέσα από τα βιώματα και τις προσωπικές ιστορίες των 16 πρωταγωνιστών εξετάζεται η πορεία του αθλήματος στα χρόνια που ακολούθησαν.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που μιλούν συναντά κανείς τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη, τους πρώην προέδρους της ΑΕΛ και του Πανιωνίου, Κώστα Πηλαδάκη και Κωνσταντίνο Τσακίρη, τους πολιτικούς Γιώργο Φλωρίδη, Σταύρο Κοντονή και Γιώργο Βασιλειάδη, τον Αχιλλέα Μπέο, τον νυν πρόεδρο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, τους πρώην διαιτητές Μιχάλη Τσινιάρη και Πέτρο Κωνσταντινέα, τον μάρτυρα στη δίκη για το σκάνδαλο Koriopolis, Φέρρυ Μπατζόγλου, τον εκδότη Βίκτωρα Μητρόπουλο, τον δικηγόρο Γιώργο Παναγόπουλο, αλλά και τον άνθρωπο που αντέδρασε πρώτος στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις των εκλογών της Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Λυσσαρίδη.