Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:12
ΜαγνησίαΤοπικά

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης οργανώνει τον αγώνα του






Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, στο πλαίσιο του καλέσματος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ , απευθύνει κάλεσμα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 6:00 μ.μ στο καφενείο «Καραφέρης» στον πεζόδρομο της Ευξεινούπολης για να οργανώσει τον αγώνα του.
Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που συνεδρίασε χθες το πρωί αποφάσισε να στηθούν αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα στις 28 Ιανουαρίου.

«Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις!
Διεκδικούμε:
1)Την αναπλήρωση του εισοδήματος που «χάθηκε» λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι και των ζημιών από αντίξοες και ανεξέλεγκτες συνθήκες στην παραγωγή.
2)Τη θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.
3)Τη μείωση του κόστους παραγωγής με πάταξη της αισχροκέρδειας στα αγροτικά μέσα και εφόδια και την κατάργηση των διαφόρων «ειδικών» χαρατσιών.
4)Τις έγκαιρες, δίκαιες και συνολικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για τις καταστροφές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές αρρώστιες.
5)Τη μείωση της υψηλής φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, με αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων.
6)Το σταμάτημα των παρακρατήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και των απειλών για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των οφειλών τους σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τράπεζα.

Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!»