Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:42
Τοπικά

Ουρές της ντροπής στο Νοσοκομείο Βόλου -Περιμένουν ώρες για ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία






Oυρές της ντροπής… χθες το πρωί στο ισόγειο του Αχιλλοπούλειου από ασφαλισμένους που περίμεναν υπομονετικά για να κλείσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου. Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες του μήνα, από τη στιγμή που καταργήθηκε ο πενταψήφιος αριθμός 1535 και τα ραντεβού κλείνονται με αστική χρέωση.

Πλέον, για να προγραμματίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος ραντεβού στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία έχει δύο επιλογές: Είτε να καλέσει με αστική χρέωση στο τηλέφωνο 242135-2001 και 2002, ή να μεταβεί αυτοπροσώπως στο «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας».

Όπως μαρτυρά ο φωτογραφικός φακός , χθες από νωρίς το πρωί δεκάδες άνθρωποι συνωστίστηκαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν, σχηματίζοντας μία ουρά που έφτανε σχεδόν μέχρι τον χώρο που βρίσκεται το γραφείο των υπαλλήλων security του Νοσοκομείου.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι τα περισσότερα άτομα ήταν μεγάλης ηλικίας, αρκετοί από αυτούς πάσχουν από διάφορα προβλήματα υγείας και ταλαιπωρήθηκαν, καθώς εκτός από την πολύωρη αναμονή δεν επαρκούν οι καρέκλες για όλους.

Όσοι ήθελαν να εξυπηρετηθούν οπλίστηκαν με υπομονή μέχρι να φτάσει η σειρά τους, για να μπορέσουν να προγραμματίσουν τα επόμενα ραντεβού τους, ή για να συνταγογραφήσουν φάρμακα κυρίως όσοι είναι άποροι και σπεύδουν στο Νοσοκομείο για αυτό ή για να υποβληθούν σε κάποια εξέταση.

Oι λίστες αναμονής για προγραμματισμό πρωινού ραντεβού σε κάποιες ειδικότητες στο Νοσοκομείο Βόλου προσεγγίζουν τον ένα μήνα, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί εξετάζουν σε καθημερινή βάση μέχρι και 30 ασθενείς.

Όσοι ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, επιλέγουν για την εξυπηρέτησή τους τα απογευματινά ιατρεία. Το ποσό της επίσκεψης που καταβάλλει ο ασθενής καθορίζεται ανάλογα με τον βαθμό του γιατρού. Ο τιμοκατάλογος για το Νοσοκομείο Βόλου είναι συγκεκριμένος και έτσι το ποσό της επίσκεψης σε Συντονιστή Διευθυντή είναι 44€, σε Διευθυντή 40€, σε Επιμελητή Α’32€, σε Επιμελητή Β’ 24€

Το πρόγραμμα πρωινών εξωτερικών ιατρείων

Το πρόγραμμα πρωινών εξωτερικών ιατρείων στο Νοσοκομείο Βόλου έχει ως εξής: Αιματολογικό: Κάθε Πέμπτη, Αιμοληψίες: Κάθε μέρα, Ηπατολογικό: Κάθε Πέμπτη, Ιατρείο Πόνου: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, Κυτταρολογικό: Τετάρτη και Πέμπτη, Καρδιολογικό: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη, Μαιευτικό-Γυναικολογικό: κάθε μέρα, Νευρολογικό: Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή, Νευροχειρουργικό: Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή, Νεφρολογικό: κάθε μέρα, Ογκολογικό: κάθε Τρίτη, Οδοντιατρικό: κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή, Ορθοπεδικό: κάθε Τρίτη και Πέμπτη, Ουρολογικό: κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή, Οφθαλμιατρικό: κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη, Παθολογοανατομικό: κάθε μέρα, Παιδιατρικό: κάθε Πέμπτη, Παιδοκαρδιολογικό: κάθε Παρασκευή, Πνευμονολογικό: κάθε Τετάρτη, Υπερτασιολογικό: κάθε Τετάρτη, Χειρουργικό: κάθε μέρα, Ψυχιατρικό: κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Ω.Ρ.Λ.: κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Όσον αφορά τα απογευματινά Ιατρεία – εργαστήρια που λειτουργούν στο Αχιλλοπούλειο, αυτά είναι: Ογκολογικό, Οδοντιατρικό, Καρδιολογικό, Ορθοπεδικό, Παιδιατρικό Αιματολογικό, Νευροχειρουργικό, Χειρουργικό, Νευρολογικό, Παθολογικό, Παθολογοανατομικό και ακτινοδιαγνωστικό. Δεν λειτουργούν Οφθαλμολογικό και Πνευμονολογικό.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ