Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 23:04
Τοπικά

Ουρές και σήμερα στις Εφορίες – Συνολικά κατατέθηκαν 4.400 πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων και μοτοσικλετών

Πολίτες προβαίνουν σε κατάθεση πινακίδων θέτοντας σε ακινησία τα οχήματά τους για να αποφύγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, στη ΔΟΥ Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009.





Περισσότερες πινακίδες σε σχέση με πέρυσι παραδόθηκαν μέχρι και σήμερα από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στις Δ.Ο.Υ. Βόλου και Ν. Ιωνίας αν και η αύξηση δεν είναι απόλυτη. Και σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων έσπευσαν στις Εφορίες για να καταθέσουν πινακίδες και να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΥ Βόλου φέτος κατατέθηκαν 2.251 πινακίδες μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, ενώ πέρυσι 1.520 πινακίδες. Οι αριθμοί δείχνουν αύξηση των πινακίδων που παραδόθηκαν όμως δεν είναι σαφές αν παραδόθηκαν φέτος περισσότερες πινακίδες απ’ ό,τι πέρυσι, καθώς φέτος ο κόσμος δέχτηκε περισσότερο το αναλογικό, δηλαδή την κυκλοφορία του οχήματός του για μερικούς μήνες το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι  πολλές από τις πινακίδες που κατατέθηκαν μπορεί να τις παραλάβουν εντός του 2018 οι ιδιοκτήτες τους.Στη ΔΟΥ Βόλου κατατίθενται πινακίδες του Βόλου και του Πηλίου.

Στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας

Στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας  το τελευταίο 10ήμερο κατατέθηκαν 1.000 πινακίδες .

Συνολικά κατατέθηκαν 4.400 πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων και μοτοσικλετών, κατά 500 περίπου αυξημένες σε σχέση με όσες κατατέθηκαν το 2016.

Στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας που καλύπτει και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου υπάρχουν επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα οχήματα, οι επιχειρηματίες καταθέτουν μαζικά τις πινακίδες των οχημάτων που παραμένουν ανενεργά τη χειμερινή περίοδο και αναμένεται να τις επανεργοποιήσουν το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ