Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 12:15
Τοπικά

Ορφανοτροφείο: Αλλάζει σελίδα, «ξήλωσαν» τον Αγραφιώτη






Νέα σελίδα για το Ορφανοτροφείο Βόλου, μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση της των μελών της Φιλοπτώχου, που αποφάσισαν την ανάκληση της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο  με το οποίο όριζε τον κ. Αγραφιώτη,  την κ. Τσάντου και τον κ. Καβούρα στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου και προχώρησαν στην εκλογή τριών νέων και συγκεκριμένα των κ.κ. Γιώργου Σκαμπά,  Αντωνίας Γιαννουσά, Αναστασίας Μορφογιάννη και Αρχιμήδη Καρεκλίδης.

Συνολικά ψήφισαν 145 άτομα.  Πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Σκαμπάς με 120 ψήφους, δεύτερη η Αντωνία Γιαννουσά με 106 ψήφους, τρίτη η Αναστασία Μορφογιάννη με 86 ψήφους και τέταρτος ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης με 47 ψήφους.  Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους αποτελούν τα τακτικά μέλη της διοίκησης και ο τέταρτος το αναπληρωματικό μέλος ενώ πρόθεση της διοίκησης είναι το αναπληρωματικό μέλος να συμμετέχει στις συνεδριάσεις.

Από τον Δήμο Βόλου θα προταθούν σήμερα τα δύο μέλη που θα συμμετέχουν στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου.

Η χθεσινή συνεδρίαση των μελών της Φιλοπτώχου, έγινε μετ’ εμποδίων, αφού ο αμφιλεγόμενος μέχρι πρότινος πρόεδρος, Αγγ. Αγραφιώτης, και την ύστατη ακόμη ώρα προσπάθησε να προβάλλει εμπόδια στην υλοποίηση των νόμιμων διαδικασιών, αρνούμενος να δώσει τα κλειδιά για να γίνει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος η συνέλευση και η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση δύο ωρών στο ξενοδοχείο Volos Palace και όχι στα γραφεία της Φιλοπτώχου.

«Οπλοφορούσε ο πρόεδρος…»

%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b7Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε τις εμπειρίες και τις διαπιστώσεις της από την προεδρία Αγραφιώτη, η γνωστή γιατρός και πρόεδρος της Φιλοπτώχου, κ. Κλέα Γεωργακλή, Ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας τον απολογισμό της Φιλοπτώχου που περιελάμβανε, κυρίως, αναφορά στο μείζον θέμα της τακτοποίησης παλαιών οφειλών και εκκρεμοτήτων και στη δράση «υιοθετήστε ένα δωμάτιο» με τη συμβολή μηχανικών που θα ανακατασκεύαζαν τους κοιτώνες και τους εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος, δράση για την οποία, όπως είπε, αντιδρούσε ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου. Έμφαση έδωσε η κ. Γεωργακλή και στην προσπάθεια που συνεχώς καταβάλλονταν για ομαλοποίηση των σχέσεων της Φιλοπτώχου με την διοίκηση του Ορφανοτροφείου, κάτι που κόστισε σε χρόνο και καθυστέρησε την υλοποίηση των σχεδιασμών που υπήρχαν.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της προέδρου στην πρώτη της συνάντηση με τον Αγραφιώτη, που αντί άλλων έσπευσε να την ενημερώσει ότι οπλοφορεί γιατί «κινδύνευε η ζωή του», όπλο, όμως, που πάντα κατά την περιγραφή της κ. Γεωργακλή έφερε μαζί του και κατά την γνωριμία του με τα παιδιά του Ορφανοτροφείου (!), τα οποία μάλιστα «απείλησε» τα παιδιά για να μην κλέψουν, δηλώνοντας ότι είναι κάτι περισσότερο  από αστυνομικός (!).

Το κατηγορώ έναντι του απερχομένου προέδρου από την Γεωργακλή ήταν συντριπτικό. «Ήταν εύκολο να είχαμε παραιτηθεί»  υπογράμμισε και διατύπωσε το εύλογο επιχείρημα «πως δεν είναι δυνατόν να έχουν τρελαθεί οχτώ άτομα που τον καταγγέλλουν και ο ένας να έχει το δίκαιο», τονίζοντας ότι «η Φιλόπτωχος είναι η εγγυήτρια της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και δεν προσπάθησε ποτέ να ελέγξει τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, αλλά ούτε και έμεινε αδρανής. « Εποπτεύουσα αρχή του Ορφανοτροφείου είναι η δημοτική αρχή και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας»

 

Προσωπική προβολή

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου καταλόγισε ευθέως στον Αφφελο Αγραφιώτη ιδιοτέλεια και κίνητρα προσωπικής προβολής, κάτι που έπραξε λίγο μετά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάσος Μπατζιάκας, ενώ σολιάζοντας τις ατέλειωτες και αναπόδεικτες καταγγελίες του κατά πάντων, υπογράμμισε:«Αν έχεις στοιχεία τα συλλέγεις και τα παραδίδεις στη δικαιοσύνη.  Μην ξεφτιλίζεις το ίδρυμα στα μέσα ενημέρωσης. Κάντε όσες καταγγελίες θέλετε αλλά μην τις δημοσιοποιείται πρώτα στα μέσα ενημέρωσης. Τις αναγγελίες τις κάνει μόνο για την προσωπική του προβολή. Δεν μπορεί ο κ. Αγραφιώτης να παρουσιάζεται ως ήρωας σε όλες τις εκπομπές. Μέσα στη δουλειά του είναι να διαχειρίζεται και τις καταγγελίες».

Παράλληλα μίλησε για πανικό τον οποίο προκάλεσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος με την αναγγελία του ότι οδεύει προς κλείσιμο το Ορφανοτροφείο. Τον κατηγόρησε ότι έσπειρε τον τρόμο στα παιδιά καθώς αυτά μέσα στο ίδρυμα έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Πρόσθεσε επίσης πως η απάντηση του ίδιου για τις δηλώσεις που έκανε ήταν «για να συγκινήσει τον κόσμο και να έρθουν δωρεές».

«Δεν είναι κανενός το μαγαζί.  Έχετε ξανακούσει κάποιον να μην αφήνει την πρόεδρο της Φιλοπτώχου να δει τα παιδιά; Δεν μπορεί ο κ. Αγραφιώτης να απειλεί το προσωπικό με απολύσεις.  Του αρέσουν οι μηνύσεις» ανέφερε η ίδια και τον κατήγγειλε για μονομερείς ενέργειες,  αμετροέπεια, έλλειψη ομαδικού πνεύματος που οδήγησαν στη σημερινή συνέλευση.

«Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στα παιδιά. Δεν τον απασχολεί για ποιο λόγο τα παιδιά ψάχνουν να με βρουν για να μου μιλήσουν; Η δική μας αγκαλιά θα είναι πάντα ανοιχτή για τα παιδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως ήταν εσφαλμένη η απόφαση που έλαβε η Φιλόπτωχος τον Μάρτιο του 2016  για τον ορισμό του κ. Αγραφιώτη, της κ. Τσάντου και του κ. Καβούρα στο Ορφανοτροφείο.

 

Τ. Μπατζιάκας: Διοίκηση μέσω FaceBook!

Από πλευράς του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου, Τάσος Μπατζιάκας δήλωσε πως ορισμένα από τα μέλη της Φιλοπτώχου δεν ανταποκρίθηκαν στο σκοπό του Ορφανοτροφείου, κατηγόρησε τον Αγ. Αγραφιώτη για πολιτικές σκοπιμότητες και δήλωσε πως η διοίκηση του Ιδρύματος δεν μπορεί να γίνει μέσω Facebook.

Αναφορικά με την υπόθεση της 15χρονης που μετακινήθηκε από το Ορφανοτροφείο του Βόλου σε δομή των Ιωαννίνων, ο κ. Μπατζιάκας δήλωσε πως «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

 

Ο Αχιλλέας Μπέος

axilleas-mpeosΣκληρή γλώσσα κατά του Αφραφιώτη χρησιμοποίησε ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, χαρακτηρίζοντας τον «κοινό τυχοδιώκτη» και μάλιστα κατήγγειλε την πώληση ακίνητου, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, χωρίς ερωτηθεί κανείς, κάτι για το οποίο έψεξε και συνεργάτες του.

«Εγώ μαζί με 5-10 φίλους συμβάλλαμε να έρθει η αλλαγή στο Ορφανοτροφείο Βόλου, αλλά δεν ασχοληθήκαμε με το ποιος θα γίνει πρόεδρος…» τόνισε ο κ. Μπέος, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να βοηθά το ίδρυμα εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες σε επιχειρηματικούς κύκλους, μέσω των οποίων ελπίζει να υπάρξει γενναιόδωρη οικονομική συνδρομή προκειμένου να τακτοποιηθούν τα οικοκυρικά του ιδρύματος.

«Όταν σηκώνω το τηλέφωνο, ανοίγουν οι πόρτες» δήλωσε ο ίδιος και ανέφερε πως  μπορεί να μιλήσει με επώνυμους και να συγκεντρωθούν χρήματα. «Δεν θέλω να προβληθώ. Θέτω τον εαυτό μου εθελοντή. Δεν είναι τίποτα 330.000 ευρώ χρέη αν ξέρει κάποιος να διοικεί»