Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:05
Αθλητικά

Ορεκτικό στην Τούμπα, φινάλε στην Κομοτηνή






Με την υπόθεση πρωτιά να έχει… τελειώσει εδώ και καιρό, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη μάχη των θέσεων 2-3. Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το 3/3 με τον Στραματσόνι στον πάγκο του σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα και να κλείσει με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του για το 2015 κόντρα στον μαχητικό, πλην όμως προτελευταίο στη βαθμολογία Πανθρακικό.

Το ευχάριστο για τον Ιταλό τεχνικό είναι ότι μπορεί τελικά να υπολογίζει στον Μλάντεν Πέτριτς και μάλιστα ο Κροάτης είναι πολύ πιθανό να πάρει θέση στο βασικό σχήμα, με τους Κλωναρίδη και Καρέλη στα άκρα της επίθεσης. Ζέκα, Εσιέν και Πράνιτς η τριάδα στο κέντρο, με τους Βέμερ, Κουτρουμπή, Σάντσεθ, Νάνο στην άμυνα και τον Στιλ στα δοκάρια. Στον αντίποδα η ομάδα της Κομοτηνής θέλει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και να συνεχίσει το σερί των θετικών εμφανίσεων του τελευταίου διαστήματος, με τον Ελευθερόπουλο να μην έχει στη διάθεσή του τους Τζανή, Βάλτερ και Ηλιάδη.

Να το κάνει εύκολο… και στο γήπεδο

Στο πρώτο σημερινό παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Πλατανιά στην Τούμπα, με το τρίποντο να είναι μονόδρομος για τον Δικέφαλο ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος, μετά και την τελευταία απώλεια στη Λιβαδειά. Οι Θεσσαλονικείς έχουν εξαιρετική παράδοση κόντρα στους Χανιώτες, μετρώντας πέντε νίκες και μόλις μία ήττα στα έξι παιχνίδια της μεταξύ τους προϊστορίας, αλλά ο Ιγκόρ Τούντορ έχει ξανά γεμάτο απουσιολόγιο. Ο Κροάτης τεχνικός δεν υπολογίζει στους Ροντρίγκες, Ζάιρο, Χαρίση, Κόστα, Γλύκο, Βίτορ και Κίτσιου, ενώ για τους “ερυθρόλευκους” λείπουν οι Κουλιμπαλί Ολιμπά, Γιακουμάκης και Τζιλβάν.

Το δίδιμο των Μακ, Αθανασιάδη αναμένεται να βρεθεί στην επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Πέλκας από πίσω τους και οι Μυστακίδης, Λέοβατς στα άκρα, Κάτσε και Τσίμιροτ τα δύο αμυντικά χαφ, οι Τζαβέλας, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης στην άμυνα κι ο Όλσεν στο τέρμα.

Καίγεται ο Παναιτωλικός

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας ο Παναιτωλικός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Ηρακλή, αφού μετά και τη χθεσινή νίκη του Ατρομήτου, είναι στο -3 από τη γραμμή σωτηρίας. Στους “Ζωσιμάδες” ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να δώσει συνέχεια στο διπλό επί του Πλατανιά επιστρέφοντας κι εντός έδρας στις επιτυχίες, κόντρα σε μία Ξάνθη που παραμένει χωρίς νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

15:00 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς ΝS 2
17:15 Παναιτωλικός-Ηρακλής NS 2
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη NS
19:30 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός ΝS 1

 

Πηγή: Sdna.gr