Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:58
Τοπικά

Ομόφωνο «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου στην απομάκρυνση του «Γεωργούλα»






Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητά να παραμείνει το στρατόπεδο Γεωργούλα, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλεπόμενα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αφορούν την περίπτωση που το στρατόπεδο απομακρυνθεί ,ενώ σημειώνεται ΄το σε πε΄ριπτωση μετεγκατάστασης αυτή θα πρέπει να γίνει σε περιοχή εντός της Μαγνησίς. Τέλος ζητά να μη ληφθεί καμία απόφαση χωρίς να έχει λάβει θέση ο Δήμος.

Στην τοποθέτησή του ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, που εισηγήθηκε και το ψήφισμα, επισήμανε ότι ποτέ δεν διαψεύστηκαν επί της ουσίας τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση και να ζητήσει να ερωτηθεί σε περίπτωση απομάκρυνσής του. «Πρέπει να βγει μια δυνατή φωνή από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι αντιδρούμε σε αυτή την προοπτική – συζήτηση που έχει ανοίξει», είπε μεταξύ άλλων.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φ. Κοκκινάκη, υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή απομάκρυνσης του στρατοπέδου. Υπενθύμιζε ότι στο Γ.Π.Σ. υπάρχει σχεδιασμός στο σημείο να γίνει εμπορικό εκπαιδευτικό κέντρο και μεγάλος χώρος πρασίνου. Επιπλέον επισήμανε ότι και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι οι τρεις βουλευτές διαβεβαιώνουν σε κοινή δήλωση ότι δεν υφίσταται θέμα απομάκρυνσης του στρατοπέδου.
Ο Μαργ. Πατσιαντάς της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι εάν το στρατόπεδο απομακρυνθεί από την καρδιά της πόλης πρέπει ο χώρος να αποδοθεί στο δήμο για τις χρήσεις που έχουν σχεδιαστεί και φυσικά να μετεγκατασταθεί εντός του Νομού ή και του Καλλικρατικού Δήμου.

Η Νατάσσα Οικονόμου, επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης” υπενθύμισε ότι η απομάκρυνση του στρατοπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα του δήμου Ν. Ιωνίας και ότι προβλέπονται νέες χρήσεις στο Γ.Π.Σ., υπενθυμίζοντας ότι τότε ήταν “εποχές ευμάρειας. «Σήμερα δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που θα συνηγορούσε σε μια τέτοια απόφαση καθώς δεν συμφέρει οικονομικά την πόλη. Συμφωνούμε να παγώσει η διαδικασία αυτή και θα ανοίξει το θέμα, το δημοτικό συμβούλιο, όταν το κρίνει», τόνισε.

Ο Μιχ. Μιτζικός της “Δύναμης Βόλου” τόνισε ότι το θέμα είναι μόνιμα ανοιχτό σε υπηρεσιακό επίπεδο, αλλά σε πολιτικό επίπεδο συζητείται. Τόνισε ότι η πόλη ωφελείται τουλάχιστον κατά ένα εκ. ευρώ κάθε μήνα, από τη λειτουργία του στρατοπέδου. “Για σχεδιασμό εκ του πονηρού” έκανε λόγο ο Τέλης Δουλόπουλος. “Το σχεδιάζουν να γίνει είναι σίγουρο. Δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση. Απαντούν ότι για την ώρα δεν έχει εγκριθεί. Στηλιτεύω και το πως χειρίζονται το θέμα οι τοπικοί βουλευτές”, ανέφερε.

Ο Απ. Νάνος της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι η κυβέρνηση μας κατάντησε να λέμε να μείνει το στρατόπεδο για να στηρίζει την τοπική οικονομία. Αυτή την ανάπτυξη στηρίζετε όλοι σας. «Εμείς πιστεύουμε και θα πρέπει δημοτική αρχή να διεκδικήσει μεταφορά του στρατοπέδου όπως είχε σχεδιαστεί τότε, μέσα στο Νομό», είπε και ψήφισε θετικά για την ομοφωνία.