Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 05:45
Τοπικά

Ομαδική Βάπτιση στην Αργαλαστή






Για τους καθηγητές και τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χθες  το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αργαλαστής, στο πλαίσιο των Κατηχητικών Λειτουργιών που τελεί για τους μαθητές των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

αργαλ1

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το Μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος σε τέσσερις μαθητές του σχολείου, χαρίζοντας στιγμές μεγάλης συγκίνησης και χαράς σε όλους. Οι μαθητές είχαν κατηχηθεί και προετοιμαστεί κατάλληλα από τον Θεολόγο καθηγητή τους κ. Σωτήριο Τσιτσιρίγκα, ο οποίος και ανέλυε στα παιδιά τα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του Μυστηρίου του Ιερού Βαπτίσματος, ενώ ανάδοχοι ήταν καθηγητές και συμμαθητές των παιδιών.

katixitiki_vaptisi_argalasti_70

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Δ/ντη του ΓΕΛ Αργαλαστής κ. Φαίδονος Καψιμάλη, μετέβη στο Σχολείο των παιδιών, όπου είχε την ευκαιρία, μέσα στην τάξη, να απαντήσει σε ερωτήματα των παιδιών της Β΄Λυκείου, ενώ επισκέφθηκε και το Γυμνάσιο Αργαλαστής.

αργαλ

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στις ξεχωριστές στιγμές για τους μαθητές της Αργαλαστής, παρευρέθηκαν ο Δ/ντής και η Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης και κ. Καίτη Γαρυφάλλου.