Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 15:24
Παρασκήνια

Ολυμπιακός Βόλου: Δυσοίωνο το μέλλον, αν δεν απομονωθούν οι λαϊκιστές που διχάζουν τον κόσμο






Ως Volosday.gr, αν και έχουμε διαμορφωμένη άποψη για την κατάσταση στον Ολυμπιακό Βόλου, δεν θελήσαμε μέχρι σήμερα να την εκφράσουμε, φρονώντας ότι δεν πρέπει να οξυνθούν περαιτέρω τα πράγματα και οι ενδιαφερόμενοι για να ηγηθούν του ιστορικού και κοσμαγάπητου συλλόγου, να αφεθούν ελεύθεροι και ανεπηρέαστοι να κάνουν το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό τους και να τεθούν, με βάση αυτούς, στην κρίση και την αξιολόγηση των φίλων της ομάδας.

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση φαίνεται, και από τον ιντερνετικό «εμφύλιο», ότι εκτροχιάστηκε και αντί των φυσικών πρωταγωνιστών της ιστορίας, που είναι – και πως αλλιώς να ήταν; – οι παράγοντες εκείνοι που και γνώσεις και, κυρίως, χρήματα έχουν για να ηγηθούν, διάφοροι απίστευτοι τύποι μέσω της όξυνσης, του διχασμού και ενός πρωτόγονου λαϊκισμού, επιχειρούν να ελέγξουν την κατάσταση, κρατώντας την σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλό, ώστε να μπορούν να υπάρξουν μέσα σε αυτό.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του κ. Χρ. Τσιτσιρίγκου. Αυτοπαρουσιάζεται ως ηγέτης του ΣΦΟΒ, ενός πραγματικά ιστορικού και δυναμικού συνδέσμου, που δυστυχώς, όμως, πλέον ουσιαστικά δεν υφίσταται. Πρόκειται για ένα σύλλογο –φάντασμα, χωρίς γραφεία, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς καταστατικό και μέλη. Μια απλή, χωρίς αντιστοίχιση στην Ολυμπιακή κοινωνία, σφραγίδα στα χέρια του συγκεκριμένου ανθρώπου, γίνεται ένα εργαλείο καταστροφής του ιστορικού Ολυμπιακού Βόλου, αφού μέσω του επιθέσεων του «συνδέσμου», δυναμιτίζεται το κλίμα, κατασυκοφαντούνται και λασπώνονται άνθρωποι με διάθεση να βοηθήσουν και τελικά απομακρύνονται αηδιασμένοι.

Αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η κατάντια, γιατί περί αυτής πρόκειται, ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι το «γούστο» του κάθε…Τσιτσιρίγκου! Αναμφίβολα είναι τραγική η διαπίστωση, αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Και οι ευθύνες, ασφαλώς, δεν ανήκουν μόνο στους κάθε λογής Τσιτσιρίγκους που αναζητούν την ύπαρξή τους με τέτοιους τρόπους, αλλά και σε όλους εκείνους που τους ανέχονται και που, κατά περίπτωση, τους χρησιμοποιούν για άλλου είδους παιχνίδια.

Θα πρέπει οι αγνοί φίλαθλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η «Τσιτσιρίγκειος» πρακτική μόνο καταστροφική μπορεί να αποδειχθεί και αυτό έχει καταγραφεί ιστορικά, με την σημερινή κατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου. Άνθρωποι που προσέφεραν τα μέγιστα, χρήματα, χρόνο και ψυχή, που προσέθεσαν χρυσές σελίδες στην λαμπρή ιστορία της ομάδας, έχουν υποχρεωθεί σε αποστασιοποίηση και αντ’ αυτών χρυσές μετριότητες έως θλιβερές φιγούρες έρχονται στο προσκήνιο ως προϊόντα της βούλησης των διάφορων Τσιτσιρίγκων, καθηλώνοντας την ομάδα στο τέλμα και την ανυπαρξία. Αν δεν συνέρθουν όλοι έγκαιρα και δεν συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ζημιάς που μια χούφτα φανατικών, με αδιευκρίνιστα μάλιστα κριτήρια, προκαλούν, η κατάσταση ίσως αποδειχθεί μη αναστρέψιμη!

Σημ. Η προσωπική αναφορά στον κ. Τσιτσιρίγκο γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση μιας υβριστικής ανακοίνωσης του ΣΦΟΒ, προφανώς δια χειρός Τσιτσιρίγκου, αφού έτερον μέλος του «συνδέσμου» αγνοείται. Όποιος βρει το κουράγιο να τη διαβάσει, θα αντιληφθεί και τη σοβαρότητα του θέματος…