Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοι «μουγγοί» μπροστά στον Τσίπρα: Χωρίς διαφωνίες έληξε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ






Κλίμα αμηχανίας υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον «πάγο» των Ευρωπαίων για χρέος και QE. Οι εκπρόσωποι όλων των τάσεων μετείχαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπό τον πρωθυπουργό.

Κοινός τόπος στη συνεδρίαση ήταν ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου προκειμένου να πάρει μία συμβιβαστική λύση -ενδεχομένως και χωρίς την οικονομική συμμετοχή του Ταμείου, παρά μόνο όταν υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο- όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις μελών που μετέχουν στο όργανο.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κατά τη συνεδρίαση ειπώθηκε ότι μέχρι το Eurogroup όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν κλείσει για να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης.

 

Τσακαλώτος: Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης
Εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και απάντησε εμφατικά: «Πάντα υπάρχουν!».

 

Χωρίς κοινή γραμμή οι «53»
Ενδιαφέρον όμως έχει και η στάση των «53», που η γραμμή τους δεν είναι πια ενιαία.

«Να πάρουμε όποια λύση μας προταθεί» ήταν η αποστροφή μέλους που μετείχε στη συνεδρίαση από τους «53», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει αναφορά στο QΕ.

«Να μην υποκύψουμε σε νέες απαιτήσεις» ήταν η θέση άλλου στελέχους, σε πιο σκληρή γραμμή. Με μόνο σίγουρο ότι κανείς τους δεν ζητά εκλογές -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- παρά μόνο να βελτιωθεί ο τρόπος κυβερνησιμότητας.

Πηγή: iefimerida.gr